Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Цього разу 600 млн євро: ЄС погодив надання Україні другого траншу макрофінансової допомоги

Важливо

Європейська комісія схвалила надання Україні другого траншу на 600 мільйонів євро у межах макрофінансової допомоги. У грудні 2020-го Україна вже отримала перший транш на 600 мільйонів євро.

Про це повідомили прем’єр-міністр Денис Шмигаль та президент Володимир Зеленський.

“Вітаю рішення @EU_Commission (ред.- Європейської комісії) про виділення Україні другого траншу макрофінансової допомоги в сумі €600 млн”, – прокоментував у своєму Твіттер президент України Володимир Зеленський.

Своєю чергою прем’єр-міністр Шмигаль подякував президентці та віцепрезиденту Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн і Валдісу Домбровскісу за «позитивну оцінку впроваджуваних Україною реформ».

Шмигаль також зазначив, що 600 мільйонів євро допоможуть відновити українську економіку після COVID-19. Раніше прем’єр запевнив, що транш Україна отримає вже у листопаді.

Допомога ЄС

У липні 2020-го Україна підписала з ЄС угоду про 1,2 мільярда євро макрофінансової допомоги. Допомогу Україна отримує двома траншами по 600 мільйонів євро. Перші 600 мільйонів Україна отримала у грудні 2020 року, ці гроші теж мали витратити на подолання коронакризи.

За умовами договору, строк погашення кредиту не перевищує 15 років, а відсоткова ставка не перевищує 2% річних (це дуже вигідні умови).

Серед вимог ЄС для надання грошей є нова судова реформа, реформування податкової та митниці, ліквідація податкової міліції, незалежність Нацбанку.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі