Середа, 24 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

McDonald’s перетвориться у веганський заклад?

Важливо

У 2022 році мережа фастфудів McDonald’s почне тестові продажі бургера McPlant із котлетою з рослинного м’яса.

Про це повідомила голова відділу комунікацій McDonald’s в Україні Олеся Муджирі.

“Чим більше цей продукт купуватимуть у мережі, тим дешевше він коштуватиме. Зараз ми намагаємося підлаштувати рецептуру McPlant таким чином, щоб бургер був доступним”, – зазначила представниця мережі.

Так, за словами Муджирі, якби McDonald’s увів у меню бургер McPlant просто зараз, ця страва коштувала б надто дорого. У мережі вважають, що в Україні надто мала кількість споживачів рослинного м’яса, і попит на веганські страви зростає «дуже маленькими частками відсотка».

Тестові продажі почнуться не з самого початку 2022 року, і проходитимуть у декілька хвиль. Рослинний бургер продаватимуть в окремих ресторанах різних регіонів.

Веганські котлети для McPlant постачає компанія Beyond Meat.

McDonald’s спершу почав продавати бургери McPlant у Данії та Швеції, згодом – в Австрії, Великій Британії та Ірландії. В Австрії в перші десять днів бургер продавали за акційною ціною у два євро, а у Великій Британії він коштує 3,5 фунта (приблизно 130 гривень).

Рецептура варіюється залежно від регіону. Так, у британських ресторанах McPlant повністю веганський, і рослинну котлету смажать окремо від м’яса. Натомість в Австрії цей бургер орієнтований більше на флексетаріанців (людей, які обмежують споживання тваринних продуктів, не відмовляючись від них повністю), тож у складі є сир і майонез із молоком у складі, а котлету смажать на грилі разом із м’ясними бургерами.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі