П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В Україні та навіть Антарктиді відбувся Марш за права тварин – як усе було та який головний заклик активістів?

Важливо

5 вересня у Києві та низці інших міст, а також в Антарктиді на українській станції «Академік Вернадський» відбувся Всеукраїнський марш за права тварин. Цього року гаслом маршу було «Захист слабких — справа сильних!».

Про це повідомило UAnimals.

“Бо захист тварин на часі й тисячі не готові мовчати, коли задля розваг мучать тварин, коли живодерів виправдовують суди, а закони саботуються тими, хто має їх контролювати. Ми повинні об’єднатися заради того, щоби захистити життя та зупинити жорстокість, і показати, що людей, яким небайдуже до тварин в нашій країні – справді багато”, – зауважили організатори.

Так, у столиці кілька тисяч учасників зібралися у парку Шевченка та пройшли ходою до Верховної Ради. Черговим маршем вони намагаються привернути увагу суспільства до проблем захисту тварин.

Активісти вимагають покласти край жорстокості та захистити тварин від знущань. На їхню думку, цирки з тваринами, контактні зоопарки, дельфінарії, хутрові ферми та притравочні станції для полювання — це варварство, якому немає місця в сучасній Україні.

Багато учасників прийшли на марш із собаками.

the-village.com.ua

Такі ж марші 5 вересня відбулися у Харкові, Миколаєві, Херсоні, Рівному та ще понад 20 інших українських містах.

the-village.com.ua

Українські полярники зі станції «Академік Вернадський» також підтримали Всеукраїнський марш за права тварин.

“Ми підтримуємо прагнення учасників маршу щодо дбалого ставлення до тварин. Зокрема, ми щиро переконані, що морські ссавці мають жити виключно в морях і океанах, а не в дельфінаріях. Разом з вами ми поділяємо намір докласти якнайбільше зусиль для захисту довкілля, адже збереження планети починається з побутового рівня, та закликаємо кожного до гуманного поводження з тваринами”, — зауважили полярники.

Варто зазначити, що 6 серпня Володимир Зеленський підписав закон про впровадження в Україні стандартів ЄС щодо гуманного ставлення до тварин. Він має запрацювати через три місяці після його публікації, тобто в листопаді 2021 року.

Закон зокрема забороняє вбивство тварин для регулювання їхньої чисельності, а також знущання чи жорстоке поводження з домашніми й бездомними тваринами.

Заборонено тепер також використовувати тварин у рекламі розваг і закладів харчування, для фотосесій (за винятком зоопарків, дельфінаріїв і цирків), утримувати хижих чи рідкісних тварин у неспеціалізованих закладах або вдома.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі