Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Температурні підсумки літа-2021: цьогоріч встановлено 14 рекордів спеки

Важливо

Середня температура повітря влітку 2021 року в Києві становила +22,3ºС, що на 1,9ºС перевищило кліматичну норму. Цей показник є другим серед найспекотніших у столиці з 1881 року.

Про це повідомило в Центральній геофізичній обсерваторії імені Бориса Срезневського.Там підбили погодні підсумки спекотного календарного літа 2021 року.

“За даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського середня температура повітря цьогорічного літа у Києві склала +22,3ºС, що на 1,9ºС перевищило кліматичну норму і забезпечило другу позицію серед найспекотніших у Києві з 1881 року”, – заявили там.

Загалом найбільше відхилення від кліматичної норми з трьох місяців літа мав липень, який поділив другу позицію серед найтепліших за останні 140 років.

Найхолодніше було на початку календарного літа — 1 червня, коли температура під ранок опустилася до +7,4°C, а найспекотнішим виявилося 24 червня, коли температура після полудня піднялась до +35,5°C.

За літо загалом було встановлено 14 температурних рекордів, більшість із них (десять) — у червні.

Кількість опадів за літо на проспекті Науки в столиці становила 77 % кліматичної норми, воно ввійшло у двадцятку найсухіших у Києві з 1891 року.

Водночас метеорологи зазначають, що рекордсменом за найвищою температурою не лише у столиці, а й в Україні наразі залишається літо 2010 року.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі