П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Не більше 3 годин на тиждень: Китай обмежив онлайн-ігри для підлітків

Важливо

У Китаї опублікували нове розпорядження про запобігання залежності неповнолітніх від онлайн-ігор. Тепер дітям до 18 років можна буде грати не більш як годину на день, три дні на тиждень. Втім, на офіційні свята робитимуть винятки.

Про це повідомило Xinhua.

“Згідно з розпорядженням Національного управління у справах преси та публікацій Китаю (NPPA), провайдери онлайн-ігор можуть пропонувати неповнолітнім тільки одногодинні сесії з 20:00 до 21:00 по п’ятницях, суботах і неділях, а також в офіційні свята”, – ідеться у повідомленні.

Окрім того, підлітки зможуть реєструватися та входити в онлайн-ігри лише під справжніми іменами. Влада КНР закликає провайдерів не надавати послуги тим, хто не може увійти в систему, використовуючи свої справжні ідентифікаційні дані. Ці обмеження стосуватимуться онлайн-ігор на будь-яких пристроях, включно зі смартфонами.

Відомство також пообіцяло провести спеціальну кампанію в початкових і середніх школах щодо зміцнення взаємодії між індустрією онлайн-ігор, батьками, вчителями та школами, щоб створити «краще середовище для здорового розвитку неповнолітніх».

Навіщо це потрібно?

За словами представника NPPA, пристрасть неповнолітніх китайців до онлайн-ігор становить значну проблему. У відомстві зазначають, що ігри забирають у дітей час, який би ті могли витратити на те, що сприятиме їхньому розвитку, наприклад спорт, програмування або шахи.

“Підлітки ㅡ це майбутнє нашої батьківщини. Захист фізичного та психічного здоров’я неповнолітніх пов’язаний з життєвими інтересами людей та вихованням покоління, що зростає в епоху національного відродження”, ㅡ заявили в NPPA.

Батьки та неповнолітні можуть самі вирішувати, як довго діти гратимуть в інші ігри, які сприяють їхньому розвитку, окрім онлайн-ігор. Втім, у 2019 році Китай також обмежив відеоігри для підлітків до 1,5 годин в будь-який день та до трьох годин у святкові дні.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі