П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

YouTube провів перевірку платформи: було видалено понад 1 млн фейків про коронавірус

Важливо

З початку пандемії COVID-19 в лютому 2020 року платформа для відеохостингу YouTube, що належить американському IT-концерну Google, видалила більш як мільйон роликів, що містять «небезпечну неправдиву інформацію» про коронавірус.

Про це повідомило Deutsche Welle.

“Наші правила сфокусовані на видаленні відео, які можуть безпосередньо призвести до серйозного збитку в реальному світі”, – пояснив представник YouTube Ніл Моан.

Так, критерієм для прийняття рішення щодо того, яка інформація є помилковою, був «консенсус експертів організацій в галузі охорони здоров’я», таких, як Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ).

Для прикладу він назвав ролики, що рекламують «ліки» від COVID-19, або виступи, в яких ставиться під сумнів сама наявність пандемії в світі.

За даними Моана, кожні три місяці YouTube видаляє майже 10 мільйонів відео. Більшість з них користувачі встигають переглянути менш як десять разів. При цьому платформа працює над тим, щоб зробити процес видалення відео з неправдивою інформацією ще швидшим, відзначили в компанії.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі