Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У 2022 році відбудеться перша українська місія на Місяць

Важливо

Британська компанія Spacebit, засновником та гендиректором якої є українець Павло Танасюк, спільно з американськими партнерами вже у 2022 році здійснить свою першу місію до Місяця.

Про це повідомили на сайті компанії.

“У межах цієї місії доставлять техніку для проведення наукових досліджень на поверхні Місяця. Українській стороні це коштуватиме близько 1,5 мільйона доларів”, – розповів Павло Танасюк.

Зокрема мають доставити камери та радіаційні сенсори, виготовлені українськими інженерами та протестовані компанією спільно з Конструкторським бюро «Південне», Науково-виробничим підприємством «Меридіан» ім. Корольова, підприємством «Екотест» та «ТитанЕра».

Танасюк зазначив, що ця місія дозволить Україні приєднатись до клубу привілейованих країн, які доставили вантаж на супутник, відродити роль України як космічної держави на міжнародній арені та надати старт для розвитку вітчизняних космічних проєктів у співдружності з державним сектором.

“Про цей проєкт дізнаються у всьому світі, адже Україна стане однією з небагатьох держав, яка змогла успішно доставити науковий вантаж на Місяць”, ㅡ заявив Танасюк.

Spacebit ㅡ приватна британська компанія, яка розробляє технології космічної робототехніки для місячних і планетарних місій, працює над інструментами аналізу космічних даних і роботизованими концепціями дослідження космосу, які включають штучний інтелект та мікробототехніку. Spacebit була заснована у 2014 році українцем Павлом Танасюком.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі