Вівторок, 23 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

20 тисяч біженців з Афганістану знайшли безплатне житло

Важливо

Платформа Airbnb безоплатно надасть тимчасове житло 20 тисячам біженців з Афганістану.

Про це повідомило BBC.

“Починаючи від сьогодні, Airbnb прихистить 20 тисяч афганських біженців безоплатно. Хоч ми й оплачуємо їхнє розміщення, нам цього не вдалося б без великодушності наших хостів”, – написав 24 серпня у твіттері виконавчий директор компанії Браян Ческі, закликавши тих, хто хоче прихистити сім’ю з Афганістану, сконтактувати з Airbnb.

Так, компанія повідомила, що поселення афганців фінансується коштом самого Ческі, Airbnb та донорів Фонду біженців, створеного у червні цього року, який на той час мав 25 мільйонів доларів. Водночас не повідомляється, чи надовго афганські біженці зможуть розраховувати на житло.

Україна евакуювала з Кабула трьома рейсами понад 250 пасажирів, серед яких більшість – афганці, зокрема, відома афганська режисерка Сахра Карімі. Наразі 65 громадян Афганістану подали заяви про отримання статусу біженця в Україні.

19 із тих 76 афганських біженців, що прилетіли останнім рейсом 23 серпня, тимчасово розмістили в Яготині, повідомила пресслужба Київської ОДА. «Київщина стала однією з тих областей, які зголосились допомагати», – зазначив голова облдержадміністрації Василь Володін.

15 серпня рух «Талібан» взяв під свій контроль Афганістан. У цей день бойовики без бою увійшли у столицю. Перед цим вони захопили більшу частину регіону на тлі виведення американських військ. Після падіння Кабула тисячі людей кинулися до аеропорту, намагаючись вилетіти з країни. Деякі застрибували на літаки, що вже злітали, кілька людей зачепилися за шасі та впали з висоти.

Air Mobility Command Public Affairs / Вікіпедія

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі