Вівторок, 22 Жовтня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Жертва еліксиру молодості претендує на собачий “Оскар”

Важливо

“Найпотворнішого собаку Британії” номінували на собачий “Оскар” за роль у блокбастері “Дедпул і Росомаха”. П’ятирічна Пеггі, метис мопса і китайського чубатого собаки, змагатиметься з іншими учасниками конкурсу за тиснений нашийник.

Про це повідомляється в соцмережах премії.

Пеггі, яка у 2023 році перемогла в британському конкурсі і здобула титул “Найпотворнішого собаки”, увійшла до списку номінантів на премію Fido Awards. Остання вважається собачим аналогом “Оскара”.

Пеггі прославилася в Голлівуді завдяки ролі Догпула у супергеройському фільмі “Дедпул та Росомаха”. Там “найпотворніший собака Британії” знявся разом з Райаном Рейнольдсом і Г’ю Джекманом.

“Коли ми відправили її фотографію [на конкурс потворних собак], я не думала, що вона досягне таких висот. Не було відчуття, що це стане настільки важливою подією”, – розповіла Голлі Міддлтон, господиня собаки.

Менше з тим, перемога у конкурсі відкрила для Пеггі шлях у кіно: її помітили продюсери MARVEL STUDIOS і покликали собаку в третю частину “Дедпула”. Їй дісталась роль Догпула — вихованця Дедпула, який уперше з’являється у коміксах у 2010 році. За сюжетом Догпул — жертва косметичної компанії, яка випробовувала на тваринах “еліксир молодості”. Собака серйозно постраждав та опинився на звалищі… Після виходу фільму Пеггі стала популярною.

Кадр з кінофільму “Дедпул і Росомаха”. Фото – MARVEL STUDIOS

Наприкінці липня Пеггі з’явилася на прем’єрі фільму в Нью-Йорку. За словами Холлі, було “сюрреалістично” і водночас дуже приємно бачити вихованку на червоній доріжці.

При цьому Голлі зазначає, що Пеггі не має планів щодо майбутніх ролей у кіно. “Насамперед вона улюблениця родини. Більше, ніж обійматися з нами на дивані, вона нічого не любить”, — додала Голлі.

Фото – Jamie McCarthy | Getty Images

Як зазначає Sky News, конкуренція між учасниками цьогорічного конкурсу буде серйозною. Номінанти змагатимуться за приз у вигляді тисненого нашийника.

Премія Fido Awards є частиною програми Лондонського фестивалю фільмів при Британській кінематографічній академії. Вона є своєрідним аналогом “Собачої Пальмової Гілки”, яку вручають на Каннському фестивалі (Франція).

Британський директор Лондонського фестивалю Сем Мендес в одному з інтерв’ю сказав, що “ідея з нагородженням найкращих собак-артистів дозволяє повною мірою продемонструвати позитивне ставлення людей до них. Незважаючи на те, що собаки часто займають одне з важливих місць у фільмах, вони ніколи не отримують визнання своїх заслуг. Найкращий спосіб визнання – вручення їм нагород”.

Як розповідало раніше BitukMedia, цього року переможцем конкурсу “Найпотворніший собака у світі” став пекінес з імʼям Вайлд Тенг (Wild Thang). Пес з Орегона п’ять разів брав участь у конкурсі, але перемога дісталась йому лише у 2024-му.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі