Субота, 5 Жовтня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Жахастик за Хічкоком: місто бореться з нашестям папуг і програє (ВІДЕО)

Важливо

Невелике містечко Іларіо-Аскасубі в Аргентині неподалік узбережжя Атлантичного океану атакували гігантські зграї папуг. Птахи буквально захопили місто і перетворили життя місцевих на пекло.

Про це повідомляє Reuters.

Через цих зелено-жовто-червоних птахів у жителів Іларіо-Аскасубі чимало проблем. Папуги перегризають дроти, залишаючи людей без електрики, а від їхніх голосних зойків неможливо сховатися. А ще цей послід! Птахи всюди, а отже, місто буквально завалено відходами їхньої життєдіяльності.

На сьогодні, за підрахунками біологів, на кожного жителя міста припадає близько 10 папуг. З огляду на чисельність Іларіо-Аскасубі місто захопили близько 50 тис. пернатих.

Сотні птахів сидять вздовж електричних кабелів і на опорах. У сутінках пташині силуети, що кишать над будівлями та церквою, моторошно нагадують сцени з класичного трилера режисера Альфреда Хічкока 1963 року “Птахи”.

Фото – Agustín Marcarian/ Facebook

Жителі Іларіо-Аскасубі відчайдушно намагаються вигнати з міста непроханих гостей. У хід йшли різні методи. Місцеві намагалися відлякати птахів шумом та лазерним випромінюванням, але все марно.

За словами біолога Даяни Лери, навала пов’язана з вирубуванням лісів на навколишніх пагорбах. “Схили пагорбів вирубуються, і це змушує птахів наближатися до міст у пошуках їжі, укриття та води”, – пояснила фахівчиня. До Іларіо-Аскасубі папуги почали прибувати ще кілька років тому, шукаючи притулок у місті восени та взимку. Влітку, в період розмноження, птахи мігрують на південь, до гір Патагонії.

“Ми повинні почати відновлювати наше природне середовище”, – сказала Лера. “Але поки цього не станеться, ми повинні думати про стратегії, які дозволять нам жити разом у найбільш гармонійний спосіб в наших містах”.

Як розповідало раніше BitukMedia, японська столиця Токіо потерпає від нашестя північноамериканських єнотів. Прибульці із США завдали зерновим полям поблизу міста шкоди на $2,8 млн у 2022 році.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі