П’ятниця, 18 Жовтня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Думав, що рак легенів: чоловік потерпав від кашлю через перець чилі

Важливо

Китаєць страждав від незрозумілого кашлю і вже думав, що у нього онкологічне захворювання. Таємницю 2-річного нездужання чоловіка розгадало хірургічне втручання. Виявилось, що то все через шматок перцю чилі, що застряг в легенях.

Про це пише South China Morning Post.

54-річний чоловік на прізвище Сюй з провінції Чжецзян, що на сході Китаю, кашляв впродовж двох років. Від безрецептурних ліків від кашлю користі було нуль.

Наприкінці червня не на жарт занепокоєний своїм станом чоловік звернувся за професійною допомогою до відділення торакальної хірургії лікарні Чжецзяня. Сюй запідозрив в себе рак легенів. Спочатку страшні підозри підтверджувалися: сканування виявило “пухлину” діаметром 1 см, а передопераційне обстеження лише посилило побоювання, вказавши на збільшення правої легені.

Тоді було прийнято рішення про хірургічне втручання. Передусім лікар мав намір отримати зразок тканини для визначення характеру утворення. На превеликий подив виявилося, що всередині легенів чоловіка знаходиться … сторонній предмет.

Сюй подумав і згадав, що дійсно два роки тому під час обіду він вдавився перцем чилі. Медики вважають, що перець міг потрапити в легені через дихальні шляхи.

Сторонній предмет викликав запалення лімфовузлів у правій легені і при цьому був схований під тканиною – це унеможливлювало його виявлення звичайними методами обстеження.

Директор лікарні Є Цзянь зазначив, що медики нерідко знаходять сторонні предмети всередині пацієнтів: кістки тварин, сережки та навіть зубні протези.

Є Цзянь, директор відділу респіраторної медицини в лікарні, сказав, що вони часто знаходять сторонні предмети всередині пацієнтів, такі як кістки тварин, сережки та навіть зубні протези.

Випадок з Сю шокував та розважив багатьох користувачів соцмереж материка. “Дійсно вражає, що він міг терпіти кашель протягом двох років, перш ніж піти в лікарню. Він справді майстер”, — написав один із людей. “Цей чоловік, мабуть, дуже зрадів, дізнавшись, що в нього немає раку. Це справді найкращий результат, на який міг сподіватися пацієнт”, — зауважив інший.

Як розповідало раніше BitukMedia, канадець Майк Джек побив рекорд зі швидкісного поїдання найгострішого перцю у світі. Він потрапив до Книги рекордів Гіннеса і вже не вперше.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі