Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Міський голова ходить на прогулянки, щоб скинути зайву вагу. Тепер до нього долучилися містяни

Важливо

Мер італійського міста Вальдобб’ядене 47-річний Лучано Фрегонезе вирушив на прогулянки містом, аби скинути зайву вагу. Він виграв треті вибори поспіль, але за два попередні терміни став важити 140 кг. Тепер компанію міському голові складають і прості містяни.

Про це розповідає The Guardian.

Саме обіцянка скинути зайву вагу змогла мобілізувати прихильників Фрегонезе цього року. У червні він пообцяв, що почне краще дбати про себе і дійде до 90 кг – ваги, з якою його обирали на перший термін 10 років (!!!) тому. І зрештою переміг конкурентів на виборах, набравши 67%.

“Звісно, йдеться про лінощі і сидячу роботу. Але ставши мером, я перестав займатися спортом і приділяти час фізичній активності”, – сказав Фрегонезе.

“Ще одна проблема в тому, що я люблю попоїсти і попопити. Тому що тут їдять і п’ють смачно. І важко дотримуватися здорової дієти”, – зізнався також політик.

Вальдобб’ядене – не дуже велике місто в регіоні Венето, там живуть близько 10 тис. мешканців. Воно знаходиться у центрі регіону, де виробляють просекко. Мер зізнався, що і сам не проти хильнути келишок. Але головна його проблема – нерегулярне харчування. Іноді їсть раз на день, але пізно увечері, розповів Фрегонезе.

Після того, як хтось у місті зробив графіті із написом panzone, що означає “пузько”, і це рознесли по соцмережах, Фрегонезе почав виходити на прогулянки. Він робить це раз на тиждень.

“Мене це не схвилювало, скоріше простимулювало”, – каже мер. – “Один друг порадив мені прогулятися у четвер увечері, це день коли я маю зустріч із виборцями. Але я вирішив об’єднати це”, – пригадує він.

Прогулянка займає 5,5 км і йде не рівними вулицями, місто стоїть на пагорбі.

Перша прогулянка відбулася кілька тижнів тому. Тоді до мера приєдналися 45 чоловік. Минулого тижня на прогулянку вийшло 215 чоловік і 12 собак.

“Люди приходять підтримати мене у моїй цілі. Але більшість приходять поспілкуватися один із одним”, – каже Фрегонезе.

У майбутньому він збирається почати бігати підтюпцем.

Як повідомляло BitukMedia, нове дослідження показало, що щоденне вживання кави сприяє зниженню ваги, проте для досягнення ефекту важливо дотримуватися певного правила. Споживання несолодкої кави (з кофеїном і без) зворотньо пропорційно пов’язане зі збільшенням ваги. Додавання цукру в каву зводить нанівець користь від його вживання для контролю за вагою.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі