П’ятниця, 18 Жовтня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Сприйняли заяву з усією серйозністю”: поліція допомогла студенту повернути викрадений кущ конопель

Важливо

Поліцейські з німецького Брауншвейга допомогли власнику повернути горщик з канабісом, який у нього викрали. Рослину вдалося відстежити за допомогою трекера, який студент завбачливо сховав у вазоні.

Про це повідомляє видання T-online.

22-річний студент Йонас вирощував на своїй терасі кущі конопель. Справа в тому, що в Німеччині дозволено зберігати та вирощувати канабіс в кількості три рослини на повнолітнього. Відповідний закон набув чинності 1 квітня 2024 року.

Нещодавно друг Йонаса виявив, що одна з трьох рослин зникла. Однак студент був готовий до подібної ситуації. Чого не знав злодій: Йонас не лише посадив у землю чудово проросле насіння, а й водонепроникний AirTag — невеликий пристрій Apple, який дозволяє відстежувати речі. Передусім гаджет призначений для пошуку ключів або валіз, власники велосипедів також ховають передавачі у своїх велосипедах на випадок крадіжки.

Разом з другом Йонас вирушив на пошуки викраденого вазона, орієнтуючи на місце, що його вказував пристрій. І дійсно він побачив на балконі будинку горщик з коноплями — дуже схожий на його. Йонас подав заяву до поліції. За його словами, офіцери були здивовані, але “сприйняли заяву з усією серйозністю”.

Незабаром правоохоронець зв’язався зі студентом та повідомив, що отримав ордер на обшук приміщення. Разом з Йонасом офіцери вирушили до будинку зловмисника та попросили власника натиснути на кнопку в телефоні, яка змусила б AirTag подати сигнал. І дійсно, трекер спрацював прямісінько з горщика. Рослину спочатку вилучила поліція. “За годину вони подзвонили мені, щоб сказати, що ми можемо її забрати”, — розповів Йонас.

Підозрюваним виявився 18-річний мешканець Німеччини. Кущ майже не постраждав: рослині лише трохи підрізали листя. За словами законного власника, це лише на користь.

Як розповідало раніше BitukMedia, пацюки поїли запаси конфіскованої марихуани у штаб-квартирі американської поліції у Новому Орлеані. В результаті гризуни “спіймали кайф”, кажуть копи. Загалом же правоохоронці скаржаться на антисанітарію у будівлі, де повно пацюків та тарганів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі