Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Акула, яка вбила російського туриста в Єгипті, стала музейним експонатом

Важливо

У червні 2023 року в Хургаді (Єгипет) тигрова акула роздерла російського туриста. Напад хижака на людину потрапив на відео, і цей запис миттєво облетів весь світ. Рік по тому опудало виставили на загальний огляд, адже тепер ця акула – музейний експонат.

Про це розповідає Dostor.

Акулу, яка напала на російського туриста поруч пірсом, досить швидко упіймали, після чого забили на березі палицями та відправили до Інституту морських наук і заповідників Червоного моря. Там фахівці розітнули тіло морської хижачки для подальшого вивчення. Завершивши дослідження, акулу забальзамували, щоб передати до музею Інституту морських наук, розташованого на північ від Хургади.

Туристи та відвідувачі пляжу в Хургада зібралися навколо акули-вбивці, деякі навіть робили з нею селфі. Фото – CEN

Для муміфікації з акули видалили всі нутрощі, відновили скелет, засолили шкіру, а після всіх цих процедур набили тіло тирсою, аби за формою опудало було схоже на ту саму акулу.

Муміфіковану акулу виставили у музейній експозиції “на згадку про трагічну подію”. Поруч з мумією розмістили інформаційну дошку, виклавши історію цієї тигрової акули з вказанням дати інциденту.

За даними місцевого видання, “тепер вона не тільки служитиме нагадуванням про небезпеку єгипетських вод, а й допоможе ще краще вивчити тваринний світ Червоного моря”.

Як розповідало раніше BitukMedia, від частих контактів з людьми тигрові акули стають більшими та агресивнішими. Таких висновків дійшли бразильські та американські вчені, які спостерігали за ними на туристичному Тайгер-Біч на Багамах. Таку поведінку біологи пояснили ​​конкуренцією за їжу.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі