Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Хіп-хоп хіт Міссі Елліот вирушив до Венери зі швидкістю світла

Важливо

NASA відправило до Венери пісню The Rain (Supa Dupa Fly) виконавиці Міссі Елліот. Таким чином, агентство протестувало роботу системи далекого космічного зв’язку (Deep Space Network). На сьогодні система передала лише одну пісню в космос. Тож трек Міссі Елліот став першим твором у жанрі хіп-хоп, який залишив Землю.

Про це розповіли у прес-службі NASA.

Радіосигнал, що має швидкість світла, подолав відстань у 254 млн км за 14 хвилин. Передача почалася вранці 12 липня за допомогою 34-метрової антени Deep Space Station 13 (DSS-13), розташованої в комплексі далекого космічного зв’язку в Голдстоуні, Каліфорнія. Це один з трьох радіотелескопів, що утворюють Мережу далекого космічного зв’язку NASA.

Найближчими роками Американське космічне агентство планує дві місії до Венери. Запуск першої – DAVINCI – заплановано на 2029 рік. Другої – VERITAS – на 2031 рік. Ці автоматичні міжпланетні станції будуть збирати та передавати дані про Венеру на Землю за допомогою Мережі далекого космічного зв’язку. Європейське космічне агентство також планує свою дослідницьку місію до Венери, яка підтримуватиметься тією самою системою.

У NASA наголосили, що трансляція хіп-хоп композиції Міссі Елліот стала символічним випробуванням роботи системи зв’язку, підтверджуючи її можливості. При цьому в агентстві вказали, що вибір пісні не був випадковим.

“І дослідження космосу, і творчість Міссі Елліотт стосуються розширення кордонів. Міссі має досвід використання орієнтованих на космос історій і футуристичних візуальних ефектів у своїх музичних відео, тож можливість співпрацювати над чимось незвичайним — справді доречна№, — сказала Бріттані Браун, директор Відділу цифрових і технологічних технологій Управління комунікацій у штаб-квартирі NASA у Вашингтоні, яка ініціювала цю співпрацю.

“Я все ще не можу повірити, що вийшла за межі цього світу разом з NASA через Deep Space Network. Я обрала Венеру, бо вона символізує силу, красу та розширення можливостей, і я дуже рада мати можливість поділитися своїм мистецтвом і своїм посланням із Всесвітом!”, — прокоментувала виконавиця.

Мережа далекого космічного зв’язку NASA (Deep Space Network) використовує радіосигнали для передачі даних та підтримує всі основні дослідження агентства в Сонячній системі та за її межами. В часі NASA тестує систему оптичного зв’язку, який з використанням лазерного сигналу може значно прискорити передачу даних.

Як розповідало раніше BitukMedia, NASA показало дизайн таблички з інформацією для іншопланетян.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі