Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Чай з вітерцем – ураган зіпсував смак улюбленого напою мільйонам споживачів (ВІДЕО)

Важливо

Шторм Ciarán зіпсував якість вранішнього чаю мільйонам британців у листопаді минулого року. Він спричинив зниження атмосферного тиску у Британії, через що вода почала закипати не за 100 градусів за Цельсієм, а за 98. Як наслідок, чайні листочки не могли правильно заваритися.

Про це повідомляє The Guardian.

Висновку про вплив урагану на смакові якості чаю дійшли науковці із Редингського університету, які опублікували свої висновки у журналі Weather. Зокрема, вони повідомили, що у ранці шторму вода закипала за 98 градусів за Цельсієм.

Експеримент провів британський студент Калеб Міллер. Для дослідження йому знадобилися лише чайник та звичайні прилади для вимірювання температури. Результати вони порівняли із різними лабораторними дослідженням із кипіння води, які проводили раніше.

Вранці, коли почався ураган, барометр впав до 956,0 мілібар (з поправкою на середній рівень моря). Ця цифра була найнижчим тиском, зареєстрованим з моменту вимірювання з лютого 1989 року. Тоді баромерт показав 952,1 мілібар. До цього рекордно низький тиск зареєстрували 200 років тому, коли в грудні 1821 року було засвідчено 946 мілібар.

Завдяки портативним метеостанціям на узбіччі доріг та даним атмосферної обсерваторії автори дослідження змогли спостерігати, як область низького тиску рухається по південній Англії у час, що приблизно співпадав зі сніданком.

Як повідомляло BitukMedia, 4-місячне немовля на ім’я Лорд Мур разом із дитячим ліжечком підняв у небо торнадо. Пізніше його знайшли живим на дереві. Подія сталася у американському штаті Теннессі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі