Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Собака випадково увімкнув плиту посеред ночі і влаштував пожежу (ВІДЕО)

Важливо

В американському штаті Колорадо грайливий собака випадково включив плиту в будинку і влаштував пожежу. Інцидент стався посеред ночі. Відео з камер відеоспостереження поділилася пожежна служба Колорадо-Спрінгс у соцмережі X.

Про це розповідає USA Today.

За даними відомства, полум’я спалахнуло на кухні будинку близько 04:45 ранку і швидко розрослося, внаслідок чого спрацювала пожежна сигналізація. Людей розбудила розумна колонка Apple, яка повідомила, що в приміщенні надто висока температура. Подружжя вийшло зі спальні і виявило, що на кухні палає вогонь.

Спочатку подружжя та слідчі не могли зрозуміти причину займання. Все стало зрозумілим лише після перегляду записів з камери спостереження.

З’ясувалось, собака, вставши на задні лапи, почав обнюхувати коробки, які господарі залишили на плиті, — і ввімкнув конфорку. Пощастило, що коробки спалахнули, коли тварина вже відійшла від плити.

“Після розмови з домовласниками і перегляду записів з камер відеоспостереження, ми дійшли висновку, що їхній домашній улюбленець виявив цікавість і випадково увімкнуло плиту, на якій стояли якісь коробки”, — йдеться у повідомленні пожежної служби.

Господар будинку встиг загасити полум’я ще до приїзду рятувальників. Щоправда, чоловікові все ж таки довелося відвідати лікарню — він отруївся чадним газом. Інші члени його родини та собака не постраждали.

Як пише видання, будинок був настільки сильно пошкоджений, що парі довелося на якийсь час переїхати.

Як розповідало раніше BitukMedia, у Філадельфії, штат Пенсільванія, чотирирічний хаскі на імя Кобі врятував свій район. Пес вирив на місці потенційно вибухонебезпечного витоку газу велику яму. Спеціалісти, які прибули на місце, виявили в цьому районі ще два такі витоки.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі