Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

7000 на всіх: 70 довгожителів в одному місці встановили новий світовий рекорд

Важливо

В Італії побили світовий рекорд з кількості людей віком понад 100 років в одному місці. На зустріч прийшли 70 людей, загальний вік яких перевершив 7 тис. років.

Про це повідомляє сайт Книги рекордів Гіннеса.

Захід у спортивному залі міста Падуя, на якому зібралися рекордсмени, організував фонд Opera Immacolata. Організація допомагає людям похилого віку та утримує 11 геріатричних будинків по всій Італії.

Для перевірки рекорду потрібно було показати офіційні документи, що підтверджують вік кожної людини, включно з посвідченням особи, паспорти та свідоцтва про народження.

Потім ці документи були перевірені офіційним суддею Лоренцо Велтрі.

Такі зустрічі фонд проводить щороку вже протягом 15 років. Кажуть, кількість учасників щоразу зростає.

Всім довгожителям, які зібралися у Падуї, вручили сині кокарди та подарунки.

Цього року серед учасників рекорду виявилася 109-річна Маркато Антонейтта. Своїми секретами довголіття вона назвала фізичні вправи, здорове харчування, цікавість, читання та любов сім’ї.

Фото – oiconlus.it

Попередній світовий рекорд за кількістю людей, старших за 100 років, які зібралися в одному місці, встановили в Австралії у 2016 році. Тоді на заході, організованому благодійною організацією Queensland Community Care Network, були присутні 45 довгожителів.

Попередній світовий рекорд належав австралійській благодійній організації Queensland Community Care Network. У 2016 році їй вдалось зібрати під одним дахом 45 довгожителів віком 100+.

Як розповідало раніше BitukMedia, шестеро сестер-американок родом зі штату Міссурі встановили рекорд Гіннеса. На шістьох вони прожили 571 рік і 293 днів. Найстаршій із сестер – 101 рік.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі