Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Виявили найдавніше гніздо страуса. Йому 41 тис. років

Важливо

В Індії знайшли найстаріше у світі гніздо віком 41 тисячу років. Знахідку зробили археологи в штаті Андхра-Прадеш на півдні країни. Вчені з Університету Вадодара виявили гніздо з рештками понад 900 яєць страуса під час розкопок.

Про це повідомляє телеканал NDTV.

Вчений Девара Аніл Кумар, який брав участь у розкопках, розповів, що археологам вдалося виявити в гнізді майже 3,5 тис. фрагментів шкаралупи. Він зазначив, що раніше виявлені виявлені гнізда страусів вміщали від 30 до 40 яєць одночасно.

“Виявлення майже 3,5 тис. фрагментів шкаралупи яєць на обмеженій площі не лише доводить історичну присутність страусів на півдні Індії, а й підтверджує існування найстарішого у світі гнізда страуса”, — заявив Девара Аніл Кумар.

Фото – NDTV

Фахівці стверджують, що археологічна знахідка дає безпрецедентне уявлення про довкілля та поведінку древніх птахів мегафауни в Індії.

Як розповідало раніше BitukMedia, перо вимерлого птаха гуйя продали на аукціоні в Новій Зеландії за 46,5 тис. новозеландських доларів. Це в сорок разів дорожче за золото. Продане перо стало найдорожчим пером у світі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі