Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Шлюб по відеозв’язку: перші пари одружились у “Дії” (ВІДЕО)

Важливо

У застосунку “Дія” одружилися перші три пари. Першими цифровий шлюб взяли нардеп від “Голосу” та викладачка університету. Загалом на бета-тестування вже записалося 2,5 тис. пар. Україна – перша країна у світі, яка дозволяє одружитися навіть парі на відстані.

Про це 24 червня повідомив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

“Шлюб по відеозв’язку – це буквально й без перебільшень революція у сфері державних послуг, і цими вихідними три пари розписалися в “Дії”. Бета-тест – це завжди трепетно й відповідально, тому команда “Дії” провела в цифровому ДРАЦС вихідні”, – написав віцепрем’єр.

Федоров повідомив, що першими в “Дії” одружилися нардеп від “Голосу” Роман Лозинський і викладачка Українського католицького університету Світлана Кісільова. За його словами, пара була разом під час розпису, “бо, крім любові одне до одного, має пристрасть до інновацій. Тому одружилися в Дії першими, як справжні early adopters”. Молодята поєднали онлайн-церемонію з офлайн-весіллям.

“Ми не спеціально, то все наша жага до інновацій. І сильна любов”, – написав під фото з весілля Роман Лозинський.

Федоров розповів, що загалом на бета-тестування вже записалося 2,5 тис. пар, а вже скоро сервіс буде доступним для всіх. “Україна – перша країна у світі, де не треба буде ходити у ДРАЦС, щоб сказати коханій людині “Так”. Перша країна у світі, яка дає змогу одружитися навіть парі на відстані. Незалежно від того, відстань вимірюється містами чи материками”, – наголосив віцепрем’єр.

Нагадаємо, послугу дистанційного одруження Федоров анонсував 6 лютого 2024 року. А у березні Кабмін України підтримав постанову, яка дозволить громадянам одружуватися за допомогою відеозв’язку в застосунку “Дія”.

Як розповідало раніше BitukMedia, МЗС України презентувало ШІ-аватар на імʼя Вікторія Ші. Вона озвучуватиме заяви щодо консульських питань для українців за кордоном. Цифровий аватар МЗС створили на основі учасниці шоу “Холостяк”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі