П’ятниця, 18 Жовтня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Збирає на ЗСУ – диван на колесах їде до столиці (ВІДЕО)

Важливо

Винахідник зі Слов’янська Аркадій Фішман оселився у Заліщиках на Тернопільшини та створив там блакитний диван на колесах. Тепер разом із супутницею Оленою Дунець їде на своєму винаході до Києва, а дорогою збирає донати. Хоче виробляти дрони для ЗСУ власної конструкції. Проєкт назвали #дивантур.

Про це розповідає Суспільне.

Раніше BitukMedia розповідало, як з’явився незвичний транспорт. Під час евакуації зі Донеччини Фішман встиг зняти зі свого моноколеса двигун, акумулятори та контролер. Це був унікальний транспорт, де пілот знаходиться всередині. Проте вивести його не вдалося.

Сам каркас довелося збирати “з нуля” – звичайні меблі не підійшли б. За своїми технічними параметрами диван на колесах відповідає електровелосипеду, а його максимальна швидксть – 10 км/год. Тож жодній реєстрації винахіж не підлягає.

Зараз Фішман вирушив до столиці разом зі своєю супутницею у мандрах – Оленою Дунець. Маршрут пролягає через Тернопіль, Вінницю, Хмельницький, Житомир та закінчиться у Києві 6 липня. Пара планує подолати 650 км.

Винахідник розповідає, що перед поїздкою начиння дивана довелося повністю переробити.

“Інший двигун, інший акумулятор, довелося все переробляти. Ходову, колеса, все повністю, щоб він витримав”, – каже Фішман.

Речей пара взяла із собою небагато –  два каримати, намет, два колеса запасні, їжу, зарядки, дроти, інструменти.

Фішман каже, що спроектував наземні дрони для евакуації поранених. Ніхто із фондів, до яких він звертався, не погодився підтримати розробку. А ось запити від військових є. Тож чоловік планує збирати дрони самостійно.

Співорганізаторка благодійного туру Олена Дунець говорить, найбільше запам’яталася зустріч у Чорткові.

“Коли нас наздогнав велосипедист. З нами привітався, потім нас перегнав, зустрів нас на заправці, приніс нам пакет з морозивом, якась там водичка, печиво. І потім каже, я сам з Чорткова. Нас в Чорткові зустрічала ціла делегація, то було дуже приємно. І ще пані Оксана прийняла нас до себе в гості на ночівлю і нагодувала”, – розповідає жінка.

“Не зважаючи на те, що в нас там пробиті колеса спускають, плата не працює. Ми настроєні на позитив, бо ми маємо мету чітку доїхати до Києва і закрити збір. Наша ціль — 2 мільйони гривень”, – каже Олена.

На ці кошти Аркадій та Олена планують закупити засоби тактичної медицини, металошукачі, евакуаційні та розмінувальні платформи для потреб ЗСУ

Як повідомляло BitukMedia, розробник і виробник деревопереробного обладнання Сергій Захарін, який зараз мешкає у Києві, розробив сталеву модульну конструкцію “Капсула життя”. Її, каже автор, можна встановити у квартирі та перечекати бомбардування.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі