Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У гірських лісах знайшли лускату істоту з червоними очима та довгими пальцями

Важливо

У високогірних лісах Індії виявили істоту з червоними очима та довгими пальцями. Біологи провели аналіз ДНК рептилії та визначили, що вона відноситься до раніше невідомого науці виду геконів.

Про це пише Daily Mail.

Трьох лускатих тварин знайшли у печері високогірного плато Вальпараї (Valparai Plateau) на висоті 1400 м над рівнем моря. Усі три помічені на камені особини відрізнялися між собою забарвленням. Один самець був покритий яскраво-жовтими плямами, на хвості іншого кидалась у вічі тьмяно-коричнева ділянка шкіри. А третя – самиця – була темнішою за інших, з майже не вираженим жовтим відтінком луски.

Біологи провели аналіз ДНК однієї рептилії та визначили, що вона відноситься до раніше невідомого науки виду. Його представників тепер називатимуть “карликовими геконами Вальпараї”. Вони відрізняються нетиповим для свого сімейства ящірок розміром: можуть сягати завдовжки майже 11,5 см.

У тих самих лісах вченим вдалося знайти ще чотири нові види геконів. У всіх цих рептилій дуже маленький ареал проживання, що є наслідком їхньої еволюції. Результати досліджень тропічних вічнозелених лісів Індії було опубліковано у журналі Zootaxa.

Гекони були знайдені в лісах високо над рівнем моря в Таміл Наду. Фото – Getty

Як розповідало раніше BitukMedia, в індійських горах Ґгат біологи знайшли новий вид геконів. Тільки побачивши його, з назвою не мудрували — Cnemaspis vangoghi. На честь знаменитого художника ХІХ століття Вінсента Ван Гога. А наштовхнуло дослідників на цю ідею незвичайне забарвлення спини ящірки.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі