Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Безвідходна краса – перукарня для улюбленців забезпечує військових шкарпетками (ВІДЕО)

Важливо

23-річна грумерка Єлизавета Плєханова із Житомира від початку повномасштабного вторгнення віддає обстрижену та вичесану із собак шерсть на потреби військових. Із отриманого матеріалу волонтерка Ольга Міненко із Львова плете для наших захисників теплі речі.

Про це розповідає Суспільне.

Єлизавета каже, що оголошення про те, що волонтерам треба собача шерсть, побачила в інтернеті. Зокрема Ольга Міненко використовує вичесаний підшерсток. Сама його миє та вичесує. Аби було зручно пересилати, Єлизавети скочує матеріал у пухкі кульки.

“Вичесану шерсть великими кульками я відсилаю поштою Ользі. Якщо собака велика, то з однієї собаки може вийти велика кулька шерсті, якщо собаки маленькі, то потрібно шерсть від п’яти-шести собак”, – розповідає грумерка.

Ольга плете для захисників із 2014-го і виготовила разом із однодумицями уже тисячі речей.

“До 2022 року мені вистачало шерсті від моїх двох собак і тієї, яку давали друзі-собачники. Іноді я купувала шерсть. А після 2022 року за місяць я використала все, що в мене було. Дівчата-собачники, грумери почали звертатися до мене, питаючи, чи потрібна мені шерсть. Я кажу: “Звичайно, мені завжди треба”. І якось так закрутилося, що шерсть почала надходити з усієї України”,  – розповідає Ольга.

Каже, нещодавно відправила розвідникам пояс із собачої шерсті. Такі теплі речі виручають у лісах та степах, де вночі холодно навіть зараз.

Як повідомляло BitukMedia, 81-річну бабусю з Волині особисто відзначив очільник Головного управління розвідки України Кирило Буданов. Тамара Лазаренко допомагає топити російські кораблі. “Приходить пенсія – я спершу доначу на дрони, потім купую ліки, а на решту – вже ласощі”, – розповідає жінка.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі