Понеділок, 16 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Виявлено черговий таємничий сталевий стовп. Навала монолітів триває?

Важливо

Таємничий металевий моноліт сріблястого кольору знову з’явився у США. Цього разу – у пустелі штату Невада. Це вже друга цьогорічна знахідка з 2020 року, відколи подібні стовпи заввишки 3 м почали помічати у різних частинах світу. А попередній — у Британії в березні цього року.

Про знахідку в соцмережі X повідомила поліція Лас-Вегаса.

Високий стовп сріблястого кольору виявили місцеві волонтери. Його висота становить приблизно три метри, а поверхня виглядає дзеркальною.

В Управлінні поліції Лас-Вегаса заявили, що співробітники пошуково-рятувальних служб помітили світловідбивну колону біля Гасс-Піка — місця, звідки відкривається захопливий вид на долину регіону.

Зображення – скрін Х
Моноліт з’явився на північ від Лас-Вегаса. Фото – Las Vegas Metropolitan Police Department

Подібні конструкції, прозвані монолітами, почали помічати у різних частинах земної кулі у розпал пандемії 2020 року. Бачили їх і в США – у штаті Юта. 18 листопада на стовп натрапили працівники департаменту ресурсів дикої природи.

Судячи із супутникових знімків на Google Earth, споруда, що нагадує інопланетний моноліт з фільму “Космічна одіссея 2001 року”, стояла в пустелі щонайменше з 2015-го року.

Тоді відповідальність за встановлення моноліту на себе взяла арт-група, відома як The Most Famous Artist (“Найвідоміший художник”). Пізніше монумент був викрадений і знищений екскурсоводом Сільваном Крістенсеном. В такий спосіб чоловік, за його словами, прагнув захистити пустелю від нашестя туристів та подальшої шкоди: люди смітили і витоптували землю.

Цей найперший моноліт з Юти вважається найбільш знаковим. Вже невдовзі після його виявлення в цьому ж районі інший загадковий артефакт з’явився в самому центрі Лас-Вегаса біля відомого пішохідного центру на Фремонт-стріт.

Таємничі моноліти також з’являлися у Нідерландах, Колумбії, Німеччині, Іспанії, Угорщині та Польщі. ЗМІ писали про “навалу монолітів”, яка ширилась світом.

І от в березні 2024 року нова знахідка. Місцеві жителі натрапили на черговий дивний об’єкт на пагорбі Хей-Блафф біля містечка Хей-он-Уай, що в англійському Вельсі. Першим загадковий монумент під час пробіжки знайшов та сфотографував місцевий житель Річард Хейнс. За його словами, сталева трикутна стела формою нагадала йому гігантський шоколадний батончик Toblerone, але при цьому була порожня всередині.

Загадковий монумент під час пробіжки знайшов та сфотографував місцевий житель Річард Хейнс.
Фото – Richard Haynes

Як пише The Guardian, ці загадкові об’єкти породили різні теорії змови: хтось впевнений, що металеві стовпи належать інопланетянам, інші — що це лише добре продуманий розіграш, містифікація. Дехто розцінює їх як витончені витвори мистецтва, а інші – як акцію протесту, аби привернути увагу суспільства до забруднення довкілля.

Хто насправді і навіщо розставляє моноліти планетою — невідомо досі. Щоправда, складно уявити, щоб усі моноліти були встановлені лише однією людиною або групою людей. Відповідальність за встановлення об’єктів скрізь, окрім Юти, ніхто на себе так і не взяв. Очевидно одне — вони продовжують інтригувати публіку та провокувати дискусії.

Раніше BitukMedia розповідало про таємничі малюнки Наска: звідки взялись ще 168 геогліфів?

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі