Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Паралізованому песику відремонтували хребет за допомогою 3D-принтера

Важливо

Названий на честь славетного валлійського короля песик Артур із валлійського села Лланвайр-Пуллґвінґілл одного дня перестав ходити. Рентген показав, що частини його хребта не поєднані одна з одною належним чином. Проблему усунули завдяки шурупами, які надрукували на 3D-принтері.

Про це розповідає New York Post.

Артуру, собаці породи кокапу, близько півроку. Власниця Наталі пригадує, що одного дня його лапи просто ослабли і розповзлися в різні боки, Артур лежав на підлозі, сильно хекав і не міг піднятися.

Жінка відвезла його до ветклініки  Chestergates у англійському Честерширі. Там зробили рентген і побачили, що частини його хребта погано з’єднані одна із одною.

Chestergates Veterinary Hospital

Тож компанія Fusion Implants створила надрукувала на 3D-принтері шурупи, якими ветеринари скріпили хребет. Операція тривала чотири години.

Відтоді минуло три місяці, і Артур знову починає ходити і, як каже Наталі, знову бути цуценям.

Лікарі кажуть, стан Артура був дуже серйозним і загрожував життю.

Як повідомляло BitukMedia, харківські ветеринари встановили біоінтегрований протез тер’єру, який втратив лапу внаслідок російського обстрілу касетними снарядами. Протез надрукували на 3D-принтері. Це перша подібна операція харківських спеціалістів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі