Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У львівській книгарні для інтровертів поставили фісгармонію

Важливо

Інтровертка зі Львова, яка називає себе Еліс, створила “Книгарню Артефактів” для інтровертів. Там можна не говорити із консультантом, а спілкуватися з ним у чаті – стоячи поруч. Покупців там називать “шукачами артефактів”. А ще є фізгармонія, на якій Еліс іноді грає для відвідувачів.

Про це йдеться на акаунтів книгарні у TikTok.

У “Книгарні Артефактів” вас не засуджують за те, що ви не привіталися чи не відповіли на питання консультанта, йдеться у дописі, який розмістила Еліс. Можна взагалі не знімати навушники, скупитися мовчки.

Питання консультанту можна ставити у чаті – для цього варто попередити його письмово, що ви не хочете розмовляти. Також можна спілкуватися, якщо писати запитання у паперовому записнику або просто друкувати на телефоні.

“Ви можете почуватися ніби неведимкою – ніхто вас не турбуватиме”, – йдеться у дописі.

Еліс сама і є консультантом у своїй книгарні. У своїх дописах розповідає – завжди хотіла книгарню для інтровертів, ось і реалізувала цей проєкт.

“Я працюю тут сама. Інколи мені допомагає один із трьох синів, але ви завжди можете побачити тут мене”, – пояснює власниця.

У книгарні можна придбати сучасну популярну літературу українських видавництв й книги англійською мовою, є також видання для дітей та підлітків. Можна придбати також закладки, металеві куточки для книг та інші аксесуари.

Інтер’єр закладу створили у стилі старих англійських книгарень, обставили антикварними меблями. Також поставили фісгармонію – невеликий орган. Еліс пояснює, що такий інструмент раніше ставили у церквах, які не могли дозволити собі великий інструмент. Іноді вона грає на фісгармоні для відвідувачів.

Знаходиться заклад за адресою Личаківська, 9.

Як розповідало BitukMedia, українська видавчиня Наталя Моспан створила у Франції видавництво для дітей Le Petit Canard (“Маленька качечка”). Моспан є власницею мережі книгарень “Моя книжкова полиця” в Україні. Тепер українська дитяча література доступна і у Франції.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі