Site icon Bituk Media

Кава із зеленою цибулею: набирає популярності модний напій “темної кухні” (ВІДЕО)

Фото - соцмережі

У Китаї є безліч дивних страв, а нещодавно з’явилась ще одна – кава із зеленою цибулею. Вперше про чудернацький напій стало відомо минулого місяця, коли кілька азійських видань розповіли про новий кавовий тренд, назвавши його одним з найдивовижніших поєднань продуктів. В країні це не перший експеримент зі смаковими рецепторами кавоманів.

Про це пише Oddity Central.

Лате із зеленою цибулею як новий вид кавового напою стрімко набирає популярності на відеоплатформах та в соцмережах. Тренд шириться світом, а запит “цибулева кава” #springonionlatter видає вже мільйони результатів: її готують і пробують як прості користувачі, так і професійні бариста.

Щоправда, думки дегустаторів різняться: одні називають напій дивовижним, приємним і говорять про переваги, інші кривляться і не можуть назвати жодної переваги рецепту, що ламає стереотипи.

Для приготування цибулевої кави спочатку потрібно розім’яти кілька шматочків зеленої цибулі в чашці, потім додати лід, молоко та каву, перш ніж посипати великою кількістю зелені.

Достеменно невідомо, хто придумав такий дивний напій, але в останні місяці суміш включили в своє меню безліч кав’ярень. Мовляв, новинка привертає більше відвідувачів та увагу в Інтернеті. Кава із зеленою цибулею — це останнє поповнення в зростаючому списку химерних поєднань, широко відомих у Китаї як “хей ан ляо лі” (“темна кухня”).

Термін означає страви, які кидають виклик чуттям людини, поєднуючи непоєднуване і розбиваючи стереотипи про смачну їжу. Кулінари створюють химерні або навіть огидні для багатьох комбінації інгредієнтів, сподіваючись створити щось дійсно нове і смачне. Наприклад, в останні роки китайські бариста пропонували каву з устрицями, яку вигадали в провінції Гуандун на півдні країни; лате на яловичому бульйоні з центрального регіону Нінся; кавовий рис, зварений у шанхайських кав’ярнях; лате з соєвим соусом тощо.

Тим часом у Мережі користувачі з різних країн активно діляться відео про те, як готують і п’ють “шалений лате”.

@goldenbrown.coffee We’re trying to viral spring onion coffee to see if it’s worth the hype #springonion #springonioncoffee #greenonioncoffee #icedlatte #viraldrinks ♬ original sound – Golden Brown Coffee

Як розповідало раніше BitukMedia, китайська мережа кав’ярень Luckin Coffee запропонувала своїм відвідувачам лате зі смаком дорогої китайської горілки байцзю. Попит на новинку був таким високим, що за пару днів в компанії повністю закінчився алкоголь виробництва “Маотай”.