Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Будинок у передмісті повністю заріс плющем і став місцевою пам’яткою (ВІДЕО)

Важливо

Тереза ​​Лайє та її вже покійний чоловік Майкл з району Даунем, південно-східний Лондон, стали місцевими знаменитостями через їхній дуже незвичайний будинок. Адже він повністю заріс плющем. Ще жоден турист не пройшов повз, щоб не роздивитись зелений будинок. А ще в’юнкі рослини добре зігрівають дім в природний спосіб.

Про це розповідає Daily Mail.

Подружжя придбало цегляний будинок у передмісті Лондона за £24 тис. у 1984 році. Вже тоді він був покритий рослинами, хоч і частково. Ба більше, вже тоді плющ проникав всередину будинку.

Рослина з’явилася на будинках цього району при будівництві у 1920-х роках. Тоді висадити плющ власників просили місцева влада — мабуть, з подачі королівської родини. Згодом цю вимогу скасували і всі, окрім Лайє, відмовилися від покриття будинку.

Тепер плюща немає хіба що на вікнах будівлі. В інтерв’ю Daily Mail у вересні 2022 року Тереза ​​та Майкл Лайє зізнавалися, що рослина не лише приваблювала туристів, а й додатково утеплювала будинок. “Коли дочка гостювала у мене, вона спитала: “У тебе працює опалення?” А я відповіла: “Ні, звісно, ​​у нас його немає””, – розповідала пенсіонерка.

Деякі місцеві жителі підтримують родину Лайє. Вони вважають, що будинок став місцевою атракцією. “Я постійно спостерігаю, як люди зупиняються, щоб сфотографувати будинок або просто подивитися на нього. Мені він подобається”, – розповів один із мешканців району.

Однак плющ, що розрісся на будівлі, радує далеко не всіх місцевих. “Щось подібне, мабуть, виглядало б добре в маленькому селі, але це трохи недоречно в Даунемі”, – поділився інший місцевий житель.

Експерти зазначають, що, хоча цей вид плюща і нешкідливий для матеріалів, з яких збудовано будинок, надмірне покриття рослинністю може негативно вплинути на стан будівлі. “Плюща занадто багато, він може утримувати вологу на горизонтальних поверхнях і, навпаки, надмірно сушити вертикальні. Це може погано позначитися на стінах та даху”, — зазначають вони.

Як розповідало раніше BitukMedia, британський стартап Roots In The Sky планує висадити 125 дерев у Лондоні на даху старої будівлі суду. Загалом висадять 10 тис. рослин.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі