Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Тільки для готових до шлюбу: зʼявиться новий застосунок для знайомств

Важливо

Мерія Токіо готується запустити дейтінг-застосунок для людей, які мають намір створити сім’ю. Його користувачам під час реєстрації потрібно буде підтвердити свою готовність до шлюбу. А все тому, що влада занепокоєна рекордно низьким рівнем народжуваності в Японії.

Про це повідомляє AP.

Проєкт, який заохочує шлюби та народження дітей, отримав назву Tokyo Futari Story. У перекладі з японської Futari – “дві людини”. У мережі вже з’явився сайт з порадами для закоханих, а сам додаток поки що знаходиться в розробці. Мерія міста сподівається запустити його пізніше цього року, повідомив міський чиновник.

За даними японських ЗМІ, при реєстрації користувач має не тільки підтвердити свою особу, а й подати довідку про доходи, а також підписаний бланк про свою готовність взяти шлюб. Ба більше, застосунок може запросити дані про зріст, місце роботи та освіту користувача. Ці дані будуть розкриті потенційним партнерам. Щоправда, мерія Токіо відмовилась коментувати ці повідомлення. Зауважують, що суворі вимоги необхідні, аби уникнути проблем з довірою, від яких потерпають існуючі додатки для знайомств, керовані приватними операторами.

Згідно з даними Міністерства охорони здоров’я Японії, в країні дедалі рідше одружуються, а рівень народжуваності впав до історичного мінімуму. Минулого року було укладено 474 717 шлюбів у порівнянні з 504 930 у 2022 році, при цьому загальна кількість народжень становила 727 277. А у 2023-му – 770 759.

Аби впоратися з проблемою браку робочої сили, японська влада обіцяє грошові виплати сім’ям з дітьми та підтримує установи для догляду за дітьми. Крім того, протягом багатьох років уряд пом’якшує імміграційну політику, аби заохотити приплив іноземних працівників.

Як розповідало раніше BitukMedia, в Японії діє закон, який зобов’язує подружжя мати однакові прізвища. Саме він, як вказують вчені з Токійського університету, може спричинити зникнення більшості з них. А тому до 2351 року всі японці матимуть прізвище Сато.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі