Site icon Bituk Media

Клопотенко та львівська джелатерія створили морозиво із борщу – 100% з прибутку йде на ЗСУ (ВІДЕО)

Львівська майстерня морозива “Файні льоди” разом із українським шеф-кухарем Євгеном Клопотенком створили морозиво зі смаком борщу. Усі кошти від його продажу підуть на дрони для батальйону Ахіллес 92-ї ОШБр.

Про це джелатерія повідомила в Instagram

До складу незвичної страви входять томати, цибуля, буряк, картопля, морква, а також сіль і перець. Як можна зрозуміти із відео, борщ перебили та разом із юшкою відправили до фризера. В результаті отримали консистенцію, схожу на сорбе.

“Смак благодійний і 100% з його прибутку піде на fpv дрони для для Ахіллес – батальйону ударних БпАК 92-ї ОШБр ім. кошового отамана Івана Сірка”, – йдеться у дописі.

Як зазначають, зараз підрозділ воює на Харківському напрямку.

Спробувати нове морозиво можна у всіх локаціях “Файних льодів” в Україні. Серед інших незвичних смаків –  морозиво зі смаком копченого лосося та кунжутом, з помідором та базиліком, з тунцем, а також з віскі, карамеллю та шоколадом.

Як повідомляло BitukMedia, до Великодня  Євген Клопотенко, бренд “Духмяна хата” та пекарня Good Bread, де працюють люди із ментальною інвалідністю, створили благодійний проєкт. Вони пропонували “підвісити паску” – купити святкову випічку та задонатити її для українців із прифронтових територій.