Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Ніколи не знаєш, чим закінчиться ніч – жінка купує непотрібні речі, поки спить

Важливо

42-річна британка Келлі Кнайпс має рідкісну недугу – парасомнію. Вночі мозок жінки спить лише частково, а частково – скуповує усякий непотріб в інтернет-магазинах. Вона несвідомо витрачає тисячі доларів, але не може приймати снодійні, адже її діти хворі на епілепсію та інші небезпечні хвороби.

Про це розповідає New York Post.

Келлі розповідає, що не контролює свої дії вночі. Часто скуповує в онлайн-магазинах речі, які повернути неможливо. Уже витратила $3,8 тис., залізла у борги, але нічого не може із собою вдіяти.

Проблеми почалися після народження першої дитини. Жінка почала ходити увісні, а потім це переросло у більш складні дії.

За роки своєї хвороби Келлі замовляла банки з-під фарби, книжки, сільнички та перечниці, дитячий ігровий будиночок, холодильники, столи та сотні цукерок Haribo.

“Я ніколи не знаю, до чого приведе наступна ніч”, – каже британка.

Цукерки назад не приймають, а коли Кейлі побачила реакцію дітей на ігровий будиночок, який принесли доставщики, то зрозуміла – просто не може повернути його назад.

Людина із парасомнією може ходити і говорити увісні, їсти і робити інші речі, які не усвідомлює, кажуть у Єльському університеті.

Траплялися із жінкою і більш небезпечні випадки. Під час сну вона ковтала надто багато пігулок від діабету, падала у відчинені вікна та двері на вулицю, через що потрапляла до лікарні.

Також одного разу вона переказала свої гроші шахраям. Бідкається – у стані бадьорості ніколи б не “повелася” на їхнє повідомлення.

Сума була не надто і великою – $317. Але після того шахраї почали приходити до неї просто регулярно. Їй доводилося кілька разів змінювати свої кредитки.

Кейлі керує фірмою із організації свят. На свою проблему старається дивитися позитивно.

“Хтось думає, що це весело, але ні. Ну, може, трохи весело, але часом – серйозно. Проте це найменша із моїх проблем”, – каже жінка.

Вона має трьох дітей із інвалідністю, у яких епілепсія, глухота або проблеми з навчанням. Тож вона намагається зосередитися більше на них, ніж на своїй парасомнії.

Медики припускають, що проблема виникає через те, що людина на якийсь час перестає дихати під час сну, а потім знову починає. Тож зараз Кейлі наніч одягає спеціальний пристрій, який тримає дихальні шляхи відкритими вночі. Проте він допомагає не дуже – жінка несвідомо знімає його увісні.

Kelly Snipes / SWNS

Оскільки її дітям вночі може знадобитися допомога, піти простішим шляхом і приймати снодійні пігулки жінка не може.

Як повідомляло BitukMedia, стартап Prophetic уже 2025-го планує вивести на ринок пристрій Halo, який допоможе програмувати сновидіння. Розробники обіцяють, що опромінюючи певну ділянку мозку, можна буде створити сон із потрібним сюжетом та усвідомитися у ньому.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі