Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Пухнастий Мойсей займається акватерапією – так скидає зайву вагу

Важливо

Каламбурна історія сталася із котом із англійського села Велсборн. Його звати Мозес – англійське прочитання імені Мойсей – і він важить близько 10 кг. Аби скинув вагу, коту приписали акватерапію. Розводити воду по різні боки рудий Мойсей поки не навчився. Та й, здається, йому спорт навіть подобається.

Про це розповідає ВВС.

Мойсею дев’ять років. І лікарі відзначають, що за 1,5 місяці гідротерапії він скинув 1 кг. Інші методи, як то спеціальна дієта чи рухливі вправи коту не допомагали. Його вага зберігалася на рівні 9,7 кг.

Мойсей завжди був великим котом, каже його власниця Дженна Джоші. Про те його вага значно збільшилася в останні три роки.

“Я намагалася тримати його на суворій дієті, але це взагалі не допомагало. Йому не цікаво виходити на вулицю, робити фізичні вправи та бавитися із іграшками”, – каже Дженна.

Жінка працює у ветеринаторному центрі  Avonvale, тож і попросила колег допомогти Мойсею. Ті запропонували гідротерапію – і вона допомогла.

“Уже після заняття він зміг пролізти у дверцята для кота на наших вхідних дверях. Такого давно не було”, – каже Дженна.

“Спочатку це було важко. Але зараз він не скаржиться. Він точно знає, що йому варто робити, коли він приходить на заняття”, – розповідає жінка.

Дженна й Мойсей. Фото: Avonvale

Лікарка, яка проводить заняття, Олівія Стоукс, каже вперше за п’ять років бачить кота у воді.

“Вони не люблять воду. Ясно, що після першого заняття Мозес був взагалі не у захваті. Треба було довго підбадьорювати щоразі перед початком”, – розповідає Олівія.

Але зараз Мойсей призвичаївся. Він 13 хвилин іде біговою доріжкою всередині спеціального контейнера, а потім Олівія додає воду. І кіт знає, що треба продовжувати займатися.

Дженна каже, Мойсей з того часу став більш активним та й взагалі себе краще почуває.

Як розповідало BitukMedia, найтовстішого кота США із кличкою Патчіс посадили на дієту. Тварину з масивним ожирінням врятували від жорстокого власника. З його подачі пухнастий важить як п’ятирічна дитина. Але тепер кіт почав нове життя.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі