Site icon Bituk Media

У Помпеях виявили малюнки дітей з фігурами гладіаторів

Графіті, знайдені в Помпеях, схоже, зображують гладіаторів. Останні малюнки зараз демонструються на місці археологічних розкопок.Фото - Parco Archeologico Pompei

Серед останніх археологічних відкриттів у Помпеях малюнки із зображенням гладіаторів. Припускають, що їх вугіллям намалювали діти, які в стародавньому римському місті спостерігали за гладіаторськими боями.

Про це повідомляє The Guardian.

Знахідку зробили на руїнах будівлі, відомої як “Будинок цнотливих закоханих” (I’Insula dei Casti Amanti). Таку назву він отримав через настінні розписи, що зображають коханців на бенкеті. Нещодавно до цієї частини стародавнього міста вперше почали пускати туристів.

Крім малюнків гладіаторів, на стіні знайдені інші зображення: контури трьох дитячих рук, сцени гри з м’ячем, поєдинку борців та полювання на тварину, схожу на кабана.

Директор археологічного парку Помпеї Габріель Цухтрігель уточнив, що дитячі малюнки були зроблені ще до того, як стародавнє римське місто було зруйноване виверженням вулкана Везувій в 79 році нашої ери.

За словами Цухтригеля, юні автори графіті були свідками подій, які вони зобразили на стіні: “Разом із психологами з Неаполітанського університету імені Фрідріха II ми дійшли висновку, що малюнки гладіаторів та мисливців були зроблені на основі побаченого, а не на основі мальовничих моделей. Ймовірно, вони були свідками битв в амфітеатрі”.

Фото – Parco Archeologico Pompei

Рік тому археологи виявили в “Будинку цнотливих закоханих” добре збережені скелети двох людей. Вони загинули внаслідок землетрусу, викликаного виверженням Везувію в 79 році н.е.

Раніше BitukMedia розповідало про ще одну чудову знахідку в Помпеях. В італійському місті, похованому під шаром вулканічного попелу, археологи виявили унікальну фреску. Вона зображує трагічну сцену з давньогрецького міфу про Фрікса і Геллу. Цей міф був дуже популярним серед жителів давньоримського міста.