Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

За рік до століття: жінка закінчила середню школу після 80-річної паузи у навчанні

Важливо

У США 99-річна Елінор Моннінгер отримала диплом середньої школи через 81 рік після того, як перервала навчання. Свого часу здобути освіту їй завадила Друга світова війна.

Про це повідомляє The Washington Post.

У 1942 році, коли на війну пішов брат, Моннінгер була змушена залишити школу, щоб допомагати на сімейній фермі. Вона не змогла закінчити останній клас. А вже після завершення війни жінка почувалася “занадто старою”, щоб повернутися за парту, і не вбачала у цьому великої користі.

Жінка зізналася, що завжди шкодувала про те, що не закінчила школу, і почувалася вигнанкою, коли не отримала запрошення на 50-річну зустріч випускників від своїх колишніх однокласників. “Я не хотіла повертатися до школи, тому що соромилася бути серед цих молодих людей”, – сказала вона.

У 2022 році племінник Моннінгер зв’язався з керівником Шкільного округу Макомб і попросив видати тітці диплом. Після перевірки записів та консультацій з представниками Державної ради освіти, керівник шкільного округу вирішив, що жінка може отримати свідоцтво про закінчення середньої школи завдяки своєму військовому внеску.

Свій диплом Моннінгер отримала у присутності майже 150 теперішніх однокласників, які були на 80 років молодшими за неї. Так Моннінгер стала однією з перших, хто отримав диплом про середню освіту у такій віковій категорії. Вона зазначила, що було приємно нарешті закінчити школу.

Фото – Andrea Ratermann

Жінка жартує, що візьме кілька курсів у коледжі, та збирається відвідувати заняття з бальних танців у центрі для літніх людей. За словами Елінор Моннінгер, диплом тепер займає почесне місце у її квартирі. “Я тримаю його відкритим на столі прямо біля себе. Тепер можу його показувати всім”, – сказала вона.

Як розповідало раніше BitukMedia, в американському місті Рочестер, штат Нью-Йорк, колишній вчитель Патрік Моріарті зібрав близько сотні своїх випускників, щоб подивитися на сонячне затемнення. Таким чином викладач стримав свою обіцянку, яку дав 1978 року.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі