Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Скарб всього життя – студентську скульптурку Чарльза ІІІ продадуть на аукціоні

Важливо

На аукціоні планують продати скульптуру цапа, яку виліпив майбутній король Чарльз ІІІ під час навчання у Кембріджі. За мініатюрну фігурку, якій уже 55 років, планують виручити принаймні $12 тис. Це єдина відома скульптура, яку створив нинішній король.

Про це повідомляє New York Post.

Цапка тодішній принц Уельський виліпив у 1960-х. Дослідники припускають, що його міг надихнути реальний цап – маскот Королівського полку Уельсу, який створили тоді.

Принц (на той час) Чарльз прибув до Кембріджа у 1967-му, навчався у Трініті-коледжі. Вивчав археологію, антропологію та історію. Чарльз був першим у королівській родині, хто утримав учений ступінь. Він став бакалавром у 1970-му.

Фігурку подарувала на 21-річчя своєму внучатому племіннику Раймонду Паттену жінка, яка працювала на той час кухарем у Кембріджі. Це сталося 22 червня 1969-го. Жінку звали Хелен Паттен.

Hansons

Паттен – канадієць, а зараз живу у Британській Колумбії. Йому самому зараз 76 (королю Чарльзу ІІІ – 75). Каже, тітка Хелен дуже пишалася тим, що готувала і для Єлизавети ІІ також.

Раймонд каже, що беріг козлика все життя як скарб. Тепер же хоче знайти йому новий дім. Зважаючи на важливість лоту, Раймонд особисто прибув до Британії, аби передати його аукціоністам із дому Hansons.

Чарльз відомий своїми картинами. А фігурка козлика розкриває його талант із іншого боку, каже Чарльз Хансон, власник аукціонного дому, який нещодавно продав дитячі малюнки Чарльза для його мами і тата.

Козлика планують продати 4 червня.

Як розповідало BitukMedia, y Великій Британії показали перший офіційний намальований портрет Чарльза III. Художник Джонатан Йео зобразив короля на яскравому червоному тлі, який поєднується з його формою валлійської гвардії — такого ж кольору. У мережі здивовані незвичайним рішенням художника. Монарх, схоже, теж.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі