Субота, 27 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Думала, повернеться із магнітиком. А він купив кафе – чоловік здивував дружину

Важливо

Англієць Скот Гріффітс із містечка Білстон полетів на паруботську вечірку у Португалію. Там раптово вирішив купити кафе для своєї дружини Лії. Так вирішив відзначити ювілей їхнього весілля та здійснити давню мрію дружини. А Лія каже – це все через Covid-19.

Про це розповідає ВВС.

Скот вирішив купити заклад Penguin Cafe (“Пінгвін”) у містечку Веднесфілд минулого року, коли проводжав у подружнє життя одного зі своїх товаришів.

Лія каже, таким подарунком була шокована. Думала, чоловік повернеться із вечірки у Португалії із магнітиком на холодильник. А Скот вирішив здійснити її давню мрію.

Подружжя уже мало свій бізнес – займалося установкою вікон. Після купівлі кафе вирішили зберегти свою справу. Крім того, Скот та Лія мають двох доньок. Тож загалом перший рік керування кафе був доволі напруженим, доводилося вчитися балансувати.

Лія каже, чоловік став більш імпульсивним після того, як перехворів на Covid-19. У 2021-му Скот провів вісім тижнів у лікарні, де його підключили до апарату штучної вентиляції легень, і він опинився в комі. Після того його погляд на життя змінився.

Скот каже, що після того як навчився заново ходити і говорити, він просто відчуває себе одним із небагатьох щасливчиків і навчився цінувати кожен день.

“І це дає життю новий сенс”, – каже чоловік.

Ціни на продукти та електроенергію зростають. Проте подружжя намагається не занепадати духом. Тим паче, що доньки також допомагають із кафе.

У закладі збираються члени загальнонаціонального клубу людей літнього віку Age UK. Також пара працює над стартапом зі спеціальної освіти (тобто, для людей із інвалідністю).

Подружжя каже, хочуть, аби кафе стало хабом для сільської спільноти.

Як розповідало BitukMedia, переселенка із України киянка Владислава Крапивка взялася за відновлення одного із найстаріших валлійських пабів The Lamb (“Ягня”) у Ньюпорті. Вона повторно відкрила заклад на День святого Девіда – національного святого Уелсу. Таким чином відзначила 160-річчя закладу. Місцеві кажуть – це вагомий внесок у підйом місцевої економіки.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі