Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Заточений під різні задачі – винахідник перетворив стару “Ниву” на багі для фронту (ВІДЕО)

Важливо

Винахідник Дмитро Науменко із Прилук на Чернігівщині перетворив старий ВАЗ “Нива” на багі для передової. Від старого авто лишилися лише мотор та ходова частина.

Про це розповідає телеканал Прилуки.

Дмитро розповідає, що під час роботи використовував найпростіші знаряддя – “болгарку”, зварювальний апарат, лінійку та олівець.

“На виготовлення авто пішло 2 місяці. Ідея виникла давно, щоб допомогти хлопцям. Це авто заточене під різні задачі – вивезення поранених, підвіз боєприпасів тощо”, – розповідає інженер.

Авто заточене під різні задачі – вивезення поранених, підвіз боєприпасів тощо, каже Дмитро. Ниву як базу для багі обрав, бо вона проста й недорога в обслуговуванні.

“Запчастини на це авто знайти нескладно. У ремонті – теж дуже просте”, – говорить розробник.

Дмитро за фахом електромонтер, працює у місцевому центрі науково-технічної творчості молоді керівником гуртку картингу. Переробку авто профінансував батько одного із вихованців.

Від “Ниви” у багі лишилася тільки ходова частина та технічні вузли, начинка і двигун. У авто підняли підвіску для кращої прохідності, посилили амортизатори, аби автівка мала більшу вантажопідйомність. Аби полегшити конструкцію і зробити мобільною, даху замінили на тент. Панель лишили від Ниви. А сидіння виготовили за лекалами у Києві. 

Як повідомляло BitukMedia, 81-річну бабусю з Волині особисто відзначив очільник Головного управління розвідки України Кирило Буданов. Тамара Лазаренко допомагає топити російські кораблі. “Приходить пенсія – я спершу доначу на дрони, потім купую ліки, а на решту – вже ласощі”, – розповідає жінка.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі