Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Як монстр із серіалу: жінка прокинулася від жахливого смороду і знайшла дивний організм

Важливо

Австралійка із Сіднея прокинулася від нестерпного запаху гниття і знайшла у себе на подвір’ї дивний організм. Знахідка виявилась химерним грибом.

Про це пише Daily Mail.

Жінка виявила потворний червоний паросток, схожий, за її словами, на морську істоту. Вона сфотографувала знахідку та опублікувала зображення в Мережі, щоб зрозуміти, що за організм з’явився на її ретельно доглянутій галявині буквально за одну ніч.

Австралійці швидко повідомили жінці, що маленький червоний інопланетний паросток насправді “смердючий гриб”, який швидко поширюється після дощу. І вона не єдина, хто помітив дивне видовище на свої галявині.

Відомо, що гриб-смердючка тхне гнилою плоттю і зазвичай з’являється в Сіднеї між лютим і травнем.

“Смердючий гриб” росте у садах і лісах поруч з гнилими пнями та колодами. Найкращий клімат для його зростання – вологий. Гриб покритий слизом, що погано пахне, для залучення мух, які розносять його насіння. “Він намагається імітувати якусь вмираючу тварину, фекалії або щось таке”, – пояснив доктор Бретт Саммерелл, співробітник Королівського ботанічного саду Сіднея.

Сусіди жінки порівняли його з монстром із серіалу “Дивні дива” (Stranger Things). Хтось назвав гриб “шалено красивим” і додав: “Якби на Марсі були квіти, він був би одним із них”. Проте жінку попередили, що гриба треба позбутися, інакше він пошириться по всьому її газону. Крім того, він токсичний, тому небезпечний для свійських тварин.

Як розповідало раніше BitukMedia, в Італії в археологічному парку фігове дерево виросло не з того боку. Смоківниця буквально звисає з склепіння стародавньої печери. Дерево, що кинуло виклик гравітації, можна побачити в неаполітанському Терме ді Байе, а зовсім не в Догоридригом з серіалу “Дивні дива”.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі