Понеділок, 16 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Понад тисячу морських левів знов навідались на улюблений пірс (ВІДЕО)

Важливо

На пірсі №39 у Сан-Франциско (США) зібралося понад тисячу морських левів. Це рекорд за останні 15 років. Щодня збирається натовп охочих подивитися на “фестиваль” незвичайних гостей.

Про це повідомляє The Guardian.

Керівництво пірсу зазначає, що цього року тварин привабили зграї риби, а саме анчоучсів. Аби подивитися на морських левів, біля пірсу щодня збираються юрби місцевих мешканців та туристів. Цілодобова трансляція з пірсу №39 також доступна в Мережі.

Фото – PIER 39/ X

Вперше морські леви припливли на цей пірс 1989 року. Тоді одна з тварин підійшла до берега, шукаючи допомоги: навколо його шиї обмоталася рибальська сітка. Потім до нього приєдналося ще кілька сотень морських левів. Відтодв ці тварини регулярно припливають до пірсу №39.

Чому вони це роблять, досі остаточно не ясно. Вчені припускають, що поруч із пірсом проходить маршрут цих тварин до островів Чаннел, що на півдні Каліфорнії. Там самці у шлюбний період залицяються до самок.

Пірс 39 відомий як розважально-торговельний центр узбережжя Сан Франциско з численними кафе, ресторанами, розважальними центрами, величезним акваріумом та атракціонами. Але перш за все пірс відомий як місце для лежбища морських левів, які облюбували це місце ще в 80-ті роки ХХ століття.

У перші роки власники суден намагалися боротися з тваринами. Коли до 1990 року їхня кількість збільшилася до 150, власники 11 човнів, пришвартованих біля пірсу, почали скаржитися на тварин, мовляв, ті заважають вільному пересування човнів, а ще ці запах і шум.

Всі ці події висвітлювалися у газетах. Морські леви почали привертати увагу місцевих жителів, а найголовніше туристів. Тоді було вирішено віддати доки морським ссавцям, а човни перемістити в інше місце.

У 2009 році чисельність котиків сягнула 1700. Але потім із незрозумілих причин морські леви почали покидати пірс. До кінця 2009-го вони майже всі зникли з пірсу. Потім у невеликих кількостях знову почали з’являтися навесні. Причини їхньої сезонної появи та зникнення не відомі.

Зараз біля пірсу номер 39 постійно мешкають лише кілька десятків морських левів. Вони ліниво лежать на старих доках і виглядають абсолютно байдужими до навколишнього світу та галасливих людей, які готові годинами дивитися на їхнє життя.

Як розповідало раніше BitukMedia, американські військові навчили морських левів грати у відеоігри, а затятим геймером стала тварина на ім’я Спайк із затоки Сан-Дієго. Ластоногі пройшли навчання у рамках дослідження когнітивних можливостей морських ссавців.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі