Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Пара 75 років збирала колекцію ляльок і продала її з торгів

Важливо

Літня пара з Великої Британії зібрала найбільшу колекцію антикварних ляльок, яку колись продавали з аукціону. Накопичені за 75 років раритети було продано за понад 600 тис. фунтів.

Про це повідомляє Daily Mirror.

Загалом в колекції Остіна Сміта і Маргарет Харкінс було близько тисячі ляльок. Всі вони зберігалися в їхньому великому будинку в Баті, графство Сомерсет.

Чоловік та дружина почали колекціонувати ляльок у 1949 році: тоді вони придбали першу зламану ляльку на гаражному розпродажі. За 75 років вони зібрали величезну колекцію, яку рідко хто-небудь бачив, крім них самих.

Остін Сміт і вже покійна Маргарет Харкінс. Фото – Special Auction Services/SWNS

Деякі особливо рідкісні ляльки датуються XVIII і XIX століттями. Аукціоністи описали цю знахідку як найбільшу і найціннішу колекцію ляльок, зафіксовану за 25 років.

Ляльок продали на двох аукціонах Special Auction Services (SAS) у Ньюбері, Беркшир. Загальна вартість колекції склала 632 тис. фунтів.

Одними з найпопулярніших лотів виявилися модна лялька з німецької порцеляни, рідкісна пастушка Жана Руле 1880-х років “Ле Берже Ватто” з ягнятком.

Рідкісна пастушка Жана Рулле Le Berger Watteau з ягням. 1880 роки. Лот продано за £13,750. Фото – Special Auction Services (SAS)

Крім того, будиночок ляльок Панча та Джуді, повністю виготовлений з бісквітної порцеляни, був проданий за 2,5 тис. фунтів стерлінгів. Це у 60 разів перевищило оціночну вартість лота.

От деякі антикварні речі з колекції подружжя.

Фото – Special Auction Services (SAS)

Як розповідало раніше BitukMedia, нащадки датського масляного магната Ларса Еміля Брууна чекали рівно 100 років, щоб нарешті отримати та розпорядитись своєю спадщиною у 72 млн доларів. І це не їхній вибір! Долю масштабної колекції монет визначав заповіт.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі