Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У Подільському зоопарку для хижаків-переселенців збудували бомбосховище

Важливо

У наймолодшому зоопарку країни, Подільському, що у Вінниці, з’явилося перше бомбосховище для тварин. Роботи з облаштування просторого приміщення, обладнаного вентиляцією, електрикою, водопостачанням та каналізацією, завершено. І дехто вже переїхав в сучасні “апартаменти”.

Свого “елітного” вольєра дочекався ягуар Джекі. Він, як й усурійська тигриця Ліза – переселенці з Одеської області. Тварини жили у приватному зоопарку, але на початку війни їх врятували з-під обстрілу і поселили у Вінниці – виснажених і наляканих. Через брак місця весь цей час звірі перебували у звичайних клітках – поки не знайшлися гроші на будівництво нових сучасних вольєрів з опаленням.

Тепер в зимівнику ягуара цілих три видів опалення, адже цей хижак полюбляє тепло. Також у нових “будиночках” є і басейни для новоселів, і затінені місця, де можна сховатися від палючого сонця. У зоопарку площею 8 га намагаються поступово відмовлятися від кліток із ґратами – замінюють їх на товсте скло.

Будівництво вольєрів зайняло півтора року. Крім усурійської тигриці, у звіринці живе ще один тигр – білий бенгальський. “Коли всі почали будувати бомбосховища для людей, я подумав, чому б не збудувати для тварин, – зазначає “Коротко про” директор Подільського зоопарку Євген Ткачик. – Це одне приміщення, куди помістяться лише два тигри та ягуар. Там забезпечені всі умови для їхнього проживання”.

Звіряче укриття знаходиться якраз під вольєрами з хижаками. Сюди під час тривоги їх заводять співробітники.

Про людей у ​​зоопарку також подбали, причому примудрилися спрацювати на випередження – бомбосховища для співробітників та туристів закінчили ще до повномасштабного вторгнення. З грошима на будівництво та забезпечення комунікаціями бомбосховища для хижаків допомогла Вінницька облрада. Для решти тварин укриттів поки не будують – шукають кошти, зазначають у зоопарку.

Рись переїхала до Вінниці із Миколаївської області. Фото – vinnytsia.city

Із початком вторгнення рф у Подільському зоопарку поселили тварин-біженців з Одеської, Сумської, Чернігівської, Харківської, Миколаївської та Київської областей, тож кількість вихованців значно збільшилася.

Як розповідало раніше BitukMedia, у Подільському зоопарку – справжній дитячий садок. Поповнення з’явилось в родинах гуцульських коней, лам, павіанів-гамадрилів, лемурів та інших.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі