П’ятниця, 18 Жовтня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Пішки всю ніч – 88-річний українець вийшов із російської окупації (ВІДЕО)

Важливо

88-річний пенсіонер Іван Якович із нещодавно захопленого росіянами селища Очеретиного на Донеччині цілу ніч ішов в бік українських позицій та пережив обстріл. Такий шлях він подолав, аби не бути в окупації та не отримати російський паспорт.

Про це у Facebook розповів голова Донецької ОДА Вадим Філашкін.

Про прорив українських позицій і захід росіян в Очеретине стало відомо 23 квітня.

Пенсіонер Іван Якович розповів, що до його хати прийшли росіяни, забрали український паспорт та пообіцяли видати російський. Теж саме зробили і в сусіда.

Після цього пенсіонер пішов із дому у цілу ніч ішов у бік українських позицій. При собі він мав лише пенсійне посвдічення та невеликий рюкзак.

Під час свого походу потрапив під обстріл, який тривав дві години.

Дорогою чоловіка підібрали волонтери та доправили до Покровська. Потім завдяки волотерам із “Схід-SOS” пенсіонера до правили до тимчасового прихистку у Дніпрі, а потім до одного із закладів системи соціального захисту населення. Там йому буде надано місце для проживання і всі необхідні послуги.

Як повідомляло BitukMedia, 87-річний незрячий Микола Кольчиба із Кривого Рогу плете основи для маскувальних сіток та передає їх волонтерам. За два роки він уже виготовив їх понад 70.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі