Неділя, 28 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Некерований рейс: обидва пілоти літака заснули під час польоту

Важливо

В Індонезії двоє пілотів на пів години заснули під час нічного рейсу з Південно-Східного Сулавесі до столиці Індонезії Джакарти. На борту перебували 153 пасажири й 4 бортпровідники. Інцидент стався ще 25 січня.

Про це розповідає The Guardian.

Літак Airbus A320 виконував крейсерський політ на висоті 36 тис. футів (майже 11 км).

Згідно зі звітом Національного комітету з безпеки Індонезії, капітан попросив дозволу у свого другого пілота трохи відпочити. Другий пілот дозволив і перебрав на себе командування літаком, але випадково також заснув.

За 12 хвилин після останнього спілкування з другим пілотом центр управління в Джакарті спробував звʼязатися з бортом для уточнення даних щодо курсу польоту, проте відповіді не отримав.

Лише за 28 хвилин після останнього повідомлення пілот прокинувся і зрозумів, що його колега спить, а літак летить за хибною траєкторією. Він розбудив колегу й скоригував траєкторію польоту. Після інциденту літак успішно приземлився, ніхто зі 153 пасажирів не постраждав.

За словами слідчих, обидва пілоти – це індонезійці у віці 32 і 28 років. На час розслідування обох чоловіків тимчасово усунули від польотів. Потім зʼясувалося, що другий пілот не виспався вночі перед польотом. “Другий пілот і помічник капітана – батько одномісячних близнюків. Його дружина піклувалася про немовлят, а він їй допомагав, коли був вдома”, – зазначають у звіті Національного комітету з безпеки.

За підсумком Міністерство транспорту Індонезії “винесло сувору догану” авіакомпанії Batik Air, якій належить літак. Генеральна директорка повітряного транспорту Марія Крісті Ендах Мурні закликала авіакомпанії приділяти більше уваги відпочинку екіпажів.

Як розповідало раніше BitukMedia, у Новій Зеландії виліт літака затримало пташеня найменшого у світі пінгвіна.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі