Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Укрпошта” випустила фінальний набір марок з гербами міст і сіл України

Важливо

“Укрпошта” випустила останній набір марок із зображеннями гербів 21 населеного пункту України. Він є частиною серії “Герби міст, селищ та сіл України”. Серія виходила протягом 2017-2022 років і була зупинена через початок повномасштабної війни

Про це повідомили в “Укрпошті”.

На аркуші зображені герби 12 міст, 5 селищ та 4 сіл різних регіонів України, зокрема Ялти та Єнакієво, що знаходяться у тимчасовій окупації, а також Бахмута — міста-фортеці, що стало символом української незламності.   

Герби населених пунктів розміщенні у щитах заокругленої форми, що вписані в декоративні картуші, увінчані геральдичною короною.

“Міста і селища міського типу мають срібну міську корону у вигляді мурованої вежі з трьома мерлонами. Села, які колись мали міські права, але втратили цей статус – червону міську корону, а герби сіл, які ніколи не мали міських прав – золотий вінець із п’яти пшеничних колосків”, – пояснили в “Укрпошті”.

Художник марок – Юрій Рябчинський. Їх випустять тиражем 37,5 тис. примірників. 

Випуск планувався до виходу у 2022 році, але через початок повномасштабної агресії росії був перенесений на 2024 рік.

Крім цього, до Дня Соборності України “Укрпошта” ввела в дію два нові штемпелі. Один має перевідну дату “Слава Україні! 01001” та працюватиме на головпоштамті на правому березі Дніпра. Інший – “Героям Слава! 02002” – буде доступним на лівому березі.

Як розповідало раніше BitukMedia, “Укрпошта” пропонує обрати найкращу серед 10 художніх марок та 8 поштових блоків, введених “Укрпоштою” в обіг минулого року.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі