Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

іРhone пережив 5 км падіння – у небі відірвалися двері аварійного виходу літака (ВІДЕО)

Важливо

іPhone пасажира компанії Alaska Airlines рейсу з Портленда до Онтаріо випав із літака під час аварії 6 січня – і вцілів. Під час зльоту літака Boeing 737 MAX 9 двері в середній частині салону відірвалися, що призвело до швидкої декомпресії. Телефон випав із літака разом із іншими речами і лишився справним.

Про це повідомляє Bloomberg.

Фото дивом вцілілого девайсу зробив американець Шонатан Бейтс. Каже, знайшов його на дорозі біля Портленда, штат Орегон. Телефон останньої моделі виявився справним, його екран показував багажний чек власника.

Національна рада з питань безпеки транспортних перевезнь підтвердила, що таких смартфони знайшли два – інший на подвір’ї одного із будинків.

Хоча біля запасного виходу, який відірвався, ніхто не сидів, речі засмоктало назовні в результаті декомпресії. А потім розкидало по околицях Портленда. Шматок фюзеляжу, який відірвався, знайшов на своєму подвір’ї місцевий шкільний вчитель.

Аварія на борту рейса 1282 сталася через кілька хвилин після зльоту – літак встиг набрати висоту лише 5 тис. км. Після того від фюзеляжу відірвалася частина фюзеляжу разом із дверима аварійного виходу. Літак був змушений повернутися через кілька хвилин після зльоту.

Жоден із 171 пасажира на борту літака Max 9 серйозно не постраждав. Повітряне судно сіло у Портленді через 20 хвилин після зльоту. Після аварії у США, Європі та Туреччині призупинили експлуатацію авіалайнерів Boeing 737 MAX 9.

Як повідомляло BitukMedia, y Стамбулі пасажирський літак турецької авіакомпанії Turkish Airlines не зміг злетіти за розкладом. Причиною повернення лайнера в термінал аеропорту став кіт, який втік від господарки і вештався по салону. Жінка намагалася непомітно провезти улюбленця без документів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі