Неділя, 5 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

BitukMedia підсвічує зусилля, спрямовані на Перемогу, укріплює віру в майбутнє країни і зберігає цікавість до життя

Важливо

Агентству позитивних новин BitukMedia –  4 роки!

За вікном столичного офісу BitukMedia пізня осінь межує з ранньою зимою – чио дощ зі снігом, чи-то сніг із дощем. Та віконця skype-чату традиційної редакційної наради світяться позитивом. Попри відстані та перепони, які сьогодні заважають зібратися редакції разом оффлайн, в «онлайн-повітрі» всеодно відчувається затишний запах кави й налаштованості на пошуки добрих новин, цікавих героїв та життєстверджувальних тем для матералів. На завершення наради залишаємося із засновницею Агентства позитивних новин BitukMedia, Заслуженим журналістом України Інною Битюк тет-а-тет для невеличкої розмови про четверту річницю BitukMedia, непрості часи, що припали на становлення Агентства, особливості позитиву в роки війни та обрану місію.

–  Інно, вітаємо BitukMedia із четвертою річницею! Так вийшло, що останні щонайменше три роки для України  суцільні випробування. Як вдається підтримувати той позитивний вектор, що був взятий за основу ще в тому безтурботному й мирному житті?

–  «Позитиву має бути більше!» – із таким кредо чотири роки тому я заснувала BitukMedia. Тоді створити Медіа позитивних новин здавалось правильною ідеєю, як-то кажуть «на часі». Хто міг передбачити, що попереду найскладніші роки: пандемія, а одразу за нею віроломне повномасштабне вторгнення росії в Україну. Та ці події тільки укріплюють мене в тому, що це був правильний вибір концепції видання. Бо сьогодні позитиву має бути якомога більше, інакше можна просто потонути у відчаї. Тому як би не було складно, шукаємо позитив щодня. Пишаюсь, що вдалося зберегти у ці надважкі часи редакцію. Наша команда щодня працює для свого читача – і це вже позитивно! Саме з такою філософією живе BitukMedia. Ми не уникаємо серйозних розмов, але навчились дивитись на них під позитивним кутом. Знаю, що є постійні читачі, які щодня переглядають нашу стрічку новин. Для когось читати BitukMedia – ранковий ритуал за філіжанкою кави. Хтось – набирається позитиву наприкінці дня. Погодьтеся, якщо нашій редакції вдається вносити позитив у життя бодай однієї людини, то це вартує того, щоб продовжувати розпочату справу.

–  І як вам це вдається? Ви ж не можете не помічати весь той біль, з яким Україна стикається щодня?

– Довкола багато горя і уникнути його неможливо. Ми розуміємо, які величезні втрати на фронті, скільки доль зруйновані… Кожне повідомлення про загибель Героя чи цивільних громадян болем вривається у серце і обрушується гнівом на ворога. Та все одно треба збирати себе докупи та йти далі, бо у всіх нас зараз один шлях – шлях до Перемоги України. А отже, треба концентруватись на тому, що дає сили тримати удар, жити та йти далі цією неймовірно важкою історичною дорогою. BitukMediа не в силах зупинити повітряні атаки, але може привернути увагу читачів до тих речей, які подарують усмішку і нехай на коротку мить зможуть відволікти від болю втрат, стресу невизначеності, виття сирен та холоду бомбосховищ. Перегляньте стрічку BitukMediа– практично щодня нам вдається розповідати історії про неймовірну консолідацію української нації. І саме в цьому ми бачимо нашу місію. Прагнемо підсвітити всі зусилля, спрямовані на Перемогу України, укріпити віру в майбутнє країни і попри все зберегти цікавість до життя.

Інна Битюк, засновниця BitukMedia

–  В чому, на Ваш погляд, особливість BitukMedia? Є те, що відрізняє його від інших?

– Ми точно не робимо оперативних новин. Я б сказала, що ми розповідаємо цікаві історії про людей і для людей. Історії, якими читач захоче поділитись зі своїми друзями і рідними. Ми знайомимо нашу аудиторію із гідними людьми, які можуть впливати на настрої суспільства і які з нами «на одній хвилі». Ми пишаємося українськими військовими та волонтерами, акцентуємо на тому, як українці підставляють плече своїм героям і один одному… Але й не забуваємо про інше позитивне – наукові відкриття, особливо в сфері медицини та охорони здоров’я, технологічні прориви, спортивні досягнення тощо. Українці продовжують творити неймовірні речі – вигравати міжнародні конкурси і премії, встановлювати рекорди, знімати кіно, писати твори й музику тощо. І світ не зупиняється: 2023-й пройшов під знаком штучного інтелекту. BitukMedia уважно слідкує за цими процесами та ділиться ними з глядачами та читачами. А ще – часто розповідаємо про, як ми їх називаємо у редакції,  «пухнастих терапевтів» – котів, собак та інших «пухнастиків», які допомогають нашим військовим тримати позитив на фронті, а громадянам –  усміхнутися в тилу. Ми щиро любимо наш позитив, бо віримо, що він консолідує суспільство і хочемо,  щоб у серці кожного знаходилося місце для позитиву. Бо життя мінливе і його треба гідно прожити кожен день – тут і зараз, не відкладаючи на потім.

–  Що для Вас особисто значать ці 4 роки BitukMedia?

– Багато це чи мало? Звісно, це лише початок довгої історії. BitukMedia точно не одноденне видання. Не тільки тому, що загартоване такими важкими роками, а й тому, що теми для нашої роботи точно не зникнуть – поки у цього світу є позитивна енергія. А в тому що команда BitukMedia не втратить свого світлого погляду на життя і завжди готова акумулювати та ділитися зі своєю аудиторією найдобрішими матеріалами, я впевнена. Тому приєднуйтеся до нашої території позитиву, якщо ще не з нами, і ловіть промені добра у зручній мережі, адже крім сайту BitukMedia, у нас є Telegram-канал, Facebook-сторінка та YouTube.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі