Середа, 1 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Одразу перемога – вперше в Україні чоловічу футбольну команду очолила жінка

Важливо

Українська футболістка Ія Андрущак стала першою жінкою, яка офіційно очолила чоловічу футбольну команду. Андрущак стала тренеркою полтавської команди “Ворскла” U-19. 10 листопада її команда перемогла юнацьку команду “Оболонь”.

Про це повідомляє Sport.ua та Varta1.

Андрущак від учора очолює команду, яка змагається серед футболістів віком до 19 років клубів Прем’єр-ліги в Україні. Її команда є найближчим резервом “Ворскли”.

Тренерка є ексгравчинею жіночої “Ворскли” і Національної збірної України, має багато відзнак. За збірну зіграла 58 матчів, у яких забила два голи.

Андрущак завершила кар’єру у 2011-му, мала досвід роботи у тренерських штабах жіночої збірної України та “Ворскли”. Робота з юнаками стане її першою самостійною роботою. Контракт розрахований на півроку.

Про те, що Андрущак стала тренеркою юнацького клубу, стало відомо 8 листопада. А уже 10 листопада її команда перемогла юнацьку команду “Оболоні”. Єдиний гол на 85 хвилині забив Максим Кухта.

Як розповідало BitukMedia, дефлімпійська збірна України виборола звання чемпіонів світу 2023 з футболу серед гравців з порушеннями слуху, що проходив в малазійському Куала-Лумпурі. Це перший подібний досвід для наших спортсменів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі