Середа, 1 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У Польщі почався сезон “полювання” за кенгуру-втікачами

Важливо

Зооволонтери у Польщі стоять на вухах через кенгуру-втікачів. Один із них переховується в околицях міста Дзялдово на півночі країни, іншого лише нещодавно упіймали.

Про це повідомляє UPI.

У районі Дзялдового зооволонтери із організації Przytul Psisko шукають кенгуру, який втік від власників близько двох тижнів тому. Є припущення, що хтось завів собі таку тварину і не зміг її втримати. Однак, власник кенгуру досі про себе не заявив, про втечу тварини також не повідомили. Люди, які бачили тварину, кажуть, що та виснажена.

Місцеві лишають ворота у своїх дворах відчиненими наніч, сподіваючис що кенгуру заскочить до когось на воник, і його вдасться загнати на закриту територію. Натомість собак зараз вночі на вулицю не пускають, розповідає TVPWorld.

Зоозахисники кажуть, що дізналися про цього кенгуру під час полювання на іншого у південних регіонах, кенгуру із кличкою Фелек. Його власник відомий. Він замовив собі тварину із розплідника. Під час транспортування чоловік повівся необрежено, відкривши клітку. Фелек відчув свободу і дав драпака.

І ось як тільки упіймали Фелека, прийшла новина, що за 30 км є ще один втікач.

“Він, певно, має що їсти. Але він дуже наляканий, переживає великий стрес. Також існує велика загроза, що він потрапить під авто, якщо вискочить на проїжджу частину”, – кажуть зооволонтери.

Як розповідало BitukMedia вівця із кличкою Шуґар втекла із австралійської ферми п’ять років тому. Останнім часом її помітили серед зграї диких кенгуру. Звідти вівцю забрали та постригли. Кажуть, таким чином врятували її.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі