Site icon Bituk Media

Вперше український вчитель увійшов до десятки премії Global Teacher Prize

Переможець Global Teacher Prize Ukraine 2021 Artur Proidakov увійшов до десятки найкращих вчителів світової премії Global Teacher Prize 2023. Фото - Global Teacher Prize Ukraine

До десятки найкращих освітян світу за версією премії Global Teacher Prize вперше потрапив вчитель з України — Артур Пройдаков. Він навчає дітей української мови та літератури.

Про це йдеться на сайті премії.

У вересні BitukMedia вже розповідало про Артура Пройдакова, який разом з іншою вчителькою української мови Людмилою Таболіною потрапив до Top 50 найкращих вчителів планети.

У 2021 році Пройдаков став переможцем національної премії Global Teacher Prize Ukraine. Учитель родом з Кадіївки — зараз це окуповане росією місто на Луганщині. Після окупації він працював у Ромнах на Сумщині в державній школі, а потім у київській школі Midgard.

Коли рф вторглася в Україну у 2022 році, Артур Пройдаков організував курси з української мови для переселенців в Івано-Франківській області, безкоштовні вебінари для підготовки дітей до Національного мультипредметного тесту, став автором уроків у Всеукраїнській школі онлайн. Також учитель є виконавчим директором в освітній фундації MriyDiy.

У 2021 році Артур Пройдаков став переможцем національної премії Global Teacher Prize Ukraine. Фото – Global Teacher Prize Ukraine

За словами Пройдакова, його місія — це надихати вчителів з усієї України продовжувати бути агентом змін. Він мріє повернутися на Донбас і навчати української мови й літератури там, аби інтегрувати регіон у сучасне життя європейської країни.

“Наші фіналісти приїхали з усіх куточків земної кулі. Від викладання у віддалених містах і селах до міських шкіл, вони виступають за інклюзивність і права дитини, інтегрують мігрантів у класи та виховують здібності та впевненість своїх учнів. Усі вони є борцями за зміни”, — так описують фіналістів на сайті премії Global Teacher Prize.

8 листопада в Парижі на конференції ЮНЕСКО організатори оголосять ім’я головного переможця, який окрім світового визнання отримає ще й $ 1 000 000 на реалізацію освітнього проєкту.

Як розповідало раніше BitukMedia, Національний рекорд в номінації “Наймолодший українець, який здобув найбільшу кількість дипломів про вищу освіту в Україні”, зареєстрували в Києві. Рекордсменом став 24-річний Євгеній Нотевський.