П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Із-під землі дістануть – гнізда мурах шукатимуть собаки

Важливо

Японський Національний інститут вивчення довкілля натренував двох собак породи бігль на пошук гнізд вогняних мурах. Цей інвазивний вид небезпечний для людей своїми токсичними укусами.

Про це повідомляє The Japan News.

У минулу неділю екологи із міста Цукуба із префектури Ібаракі провели демонстрацію, як біглі шукатимуть мурах. У спеціальні контейнери поклали мертвих комах. Собака, який внюхав їх, має сісти поруч та голосом повідомити про це людей. Демонстрацію провели за присутності міністра екології.

У жовтні міністерство залучило кінологів із Тайваню, де такі собаки уже задіяні. Навчені біглі можуть виявляти вогняних мурах навіть під землею, каже Хіронорі Сакамото, старший науковий співробітник інституту.

Вогняні мурахи походять із Південної Америки, вперше їх побачили в Японії у 2017-му. З того часу було 110 свідчень із 18 префектур, включаючи Токіо. В основному це були околиці портів та гаваней, але є побоювання, що мурахи можуть розселитися усією країною.

Вогняні мурахи живуть колоніями чисельністю до півмільйона осіб. Вони можуть швидко атакувати здобич, яка значно більша за них. Вони дуже ненаїдливі, тож завдають шкоди місцевій флорі та фауни, а оскільки мають високотоксичне жало, то їхні укуси для людини є вкрай болючими.

Як розповідало BitukMedia, на Закарпатті виховують собак-терапевтів для підтримки ветеранів і ветеранок війни у подоланні психологічних травм. Їх будуть надавати військовим безкоштовно.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі